Syria-krigen over 6 år:

Minst 50 sivile skal være drept i russiske angrep i Syria

20 barn blant de drepte i helga.

ENORME ØDELEGGELSER: En soldater for den såkalte syriske demokratiske hæren står i ruinene av Raqqa, byen som terrorgruppa IS kontrollerte inntil kort tid tilbake. Men kampene er langt fra over i Syria, og minst 50 personer mistet livet i helga. Foto: Erik De Castro / Reuters / Scanpix
ENORME ØDELEGGELSER: En soldater for den såkalte syriske demokratiske hæren står i ruinene av Raqqa, byen som terrorgruppa IS kontrollerte inntil kort tid tilbake. Men kampene er langt fra over i Syria, og minst 50 personer mistet livet i helga. Foto: Erik De Castro / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 50 sivile skal i helga ha blitt drept i russiske angrep på to flyktningleirer og omkringliggende områder øst i Syria.

20 barn skal være blant de drepte i artilleri- og bombeangrepene i Deir al-Zor-provinsen i Syria siden fredag kveld, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Antallet drepte er ifølge SOHR nær doblet siden lørdag.

Angrepet var rettet mot områder langs elven Eufrat og mot landsbyer og leirer der mennesker som har flyktet fra kamphandlingene i byen Albu Kamal, har oppholdt seg.

Torsdag inntok russisk-støttede syriske regjeringsstyrker og deres allierte Albu Kamal, som er den siste betydelige IS-kontrollerte byen i Syria.

Jihadistgruppen gjenvant lørdag kontrollen over byen. Å miste kontrollen over Albu Kamal vil medføre at gruppen mister sin base og blir redusert til en underjordisk geriljaorganisasjon.

Siden 2011 er over 330.000 mennesker drept og millioner drevet på flukt som følge av i krigen i Syria,skriver NTB. Antallet drepte er antagelig langt høyere, da det er flere år siden FN sluttet å holde oversikt over de mange i konflikten som har vart i over seks år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer