Minst 500 kan miste jobben

Minst 500 bankansatte risikerer å miste jobben i tida som kommer. Finansforbundet frykter at dette blir den verste nedbemanningsbølgen siden bankkrisa for 15 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansforbundets fagblad Finansfokus tar i siste nummer for seg den omfattende nedbemanningen banker og finansinstitusjoner nå står foran.

Forbundets advokat Pål Behrens frykter at nedbemanningsbølgen kan bli den verste siden bankkrisa for 15 år siden.

Mer enn 500

- Med de planene vi kjenner til i dag, er det flere hundre arbeidsplasser som står i fare for å forsvinne, sier han til bladet.

Totalt kan det dreie seg om mellom 500 og 600 årsverk, viser tall Finansfokus og Dagbladet har innhentet.

Behrens varsler at forbundet er villig til å prøve lovligheten av oppsigelsene for retten.

- Dette vil vi vurdere fortløpende fra sak til sak. Erfaringer fra meklerbransjen viser at arbeidsgiverne ofte går for fort fram og ikke alltid opptrer helt korrekt, sier Behrens til Dagbladet.

Finansforbundets medlemmer i EDB Fellesdata vil også få individuell juridisk vurdering av sine saker.

Mest effektive

- Norske finansinstitusjoner er blant de mest kostnadseffektive i verden. I sju år har vi målt personalkostnadene. De utgjør ikke noe problem, sier Finansforbundets leder Dag Arne Kristensen til Dagbladet.

Bedriftene må utvikles med de ansatte på laget, mener han.

10 000 ER BORTE: - Fra slutten av 80-tallet har finanssektoren gjennomført en nedbemanning på 40 prosent. 10 000 arbeidsplasser er borte, sier Finansforbundets leder Dag Arne Kristensen.