Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 500 omkommet i jordskjelv

Et voldsomt jordskjelv drepte minst 500 mennesker i det sentrale Colombia i går. Ytterligere flere hundre ble skadd av jordskjelvet som rammet Columbia i går kveld norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i provinsen Quindio, en av fem provinser som er rammet av skjelvet, er minst 235 personer omkommet, heter det i en erklæring fra presidentens kontor. I provinshovedstaden Armenia er minst 116 mennesker omkommet. Antall skadde i provinsen oppgis til omtrent 650.

Samlede tall fra Røde Kors, Sivilforsvaret og presidentens kontor gjør at antallet omkomne stiger til over 300. Antall skadde antas å være langt over 1000.

Fem provinser

Hjelpeorganisasjonene bekreftet at det var funnet døde og gjort store ødeleggelser i fem provinser. De sa de ikke hadde noen grunn til å tvile på tallene nyhetsmediene oppga, i alle fall for de hardest rammede områdene.

Skjelvet ble målt til 6,0 på Richter-skalaen, og var sterkt nok til å gjøre kraftig skade i befolkede områder. De verste skadene skal ha oppstått i Pereira, hovedstad i kaffedistriktet Risaralda, og i byen Armenia.

Store ødeleggelser

Fjernsynsbilder vitnet om store ødeleggelser. Flere steder lå mennesker klemt fast under sammenraste bygninger.

Det ble innført portforbud i Pereira etter jordskjelvet, som fant sted tidlig på ettermiddagen lokal tid, litt før klokken 19.30 i går norsk tid. Skjelvets episenter befant seg 18 mil sørvest for Bogota.

Nær overflaten

Jordskjelv er ikke uvanlige i Colombia, men de fleste finner sted så langt ned under jordens overflate at de gjør liten eller ingen skade. Mandagens skjelv oppsto bare 60 kilometer under jordoverflaten.

Skjelvet var det verste siden 1983, da over 300 mennesker omkom i et jordskjelv i byen Popayan sørvest i landet.

(NTB-Reuters-AFP)

FANGET: Hjelpemannskaper arbeider på spreng med å grave ut mennesker som lever under ruinene etter jordskjelvet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media