FÅR HJELP: En av de skadde rekruttene får hjelp på et sykehus i Bagdad, etter angrepet der minst 51 mennesker mistet livet. Foto: REUTERS/Mohammed Ameen/Scanpix
FÅR HJELP: En av de skadde rekruttene får hjelp på et sykehus i Bagdad, etter angrepet der minst 51 mennesker mistet livet. Foto: REUTERS/Mohammed Ameen/ScanpixVis mer

Minst 51 drept i selvmordsangrep mot rekrutteringssenter

Og over 100 skadd i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Minst 51 personer er drept i et selvmordsangrep mot et militært rekrutteringssenter i Iraks hovedstad Bagdad, opplyser landets helseminister.

100 skadd Senteret ligger i hjertet av den irakiske hovedstaden, og mottar omkring 250 nye rekrutter hver uke, som vil ta del i gjenoppbyggingen og sikringen av landet.

Minst 112 personer er skadd, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det gjør angrepet til det blodigste i Irak på flere uker.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet, som kan ha tatt svært mange sivile liv:

Spent Politikilder oppgir at det skal være rundt to soldater blant de drepte, og åtte blant de skadde i angrepet.

Angrepet skjedde da en selvmordsaktivist stilte seg opp i køen av menn som hadde oppsøkt rekrutteringssenteret for å melde seg til tjeneste i den irakiske hæren.

Bombemannen utløste så sprengladningen han hadde festet på kroppen. Den politiske situasjonen i Bagdad er spent, skriver NTB, etter at regjeringsforhandlingene mellom landets største partier nok en gang har brutt sammen. Militante grupper prøver å utnytte det politiske maktvakuumet og skape enda mer uro med terroraksjoner.