Minst 52 palestinere drept og over 2200 skadd. IDF: - Terror fra Hamas

Opptøyer på dagen for åpningen av USAs ambassade i Jerusalem.

OPPRØR: Israelske militære angrep palestinske opprørere med tåregass på Vestbredden. Den amerikanske journalisten Ian Lee ble vitne til angrepet. Video: CNNVis merVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst 52 palestinere på Gazastripen er drept av israelske skarpskyttere, mens 2238 er skadd. Dette opplyser helsemyndighetene i enklaven, melder Al Jazeera og Haaretz.

Av de 2238 skadde, skal 770 ha fått skuddskader.

- Vi fordømmer på det sterkeste disse grusomhetene begått av israelske okkupasjonsstyrker og deres massive bruk av makt mot sivile som har utøvd sin rett til å demonstrere fredfullt – og de har demonstrert fredfullt, sa palestinernes FN-ambassadør Riyad Mansour mandag ettermiddag.

Opptil 35 000 demonstranter har tatt oppstilling på flere steder langs grensegjerdet mellom Gaza og Israel. Al Jazeera melder at de drepte blant andre er en 14 år gammel gutt som ble skutt øst for Bureij sentralt på Gaza, en 21 år gammel mann, som ble skutt øst for byen Khan Yunis sør på stripa, og en 29 år gammel mann som befant seg øst for byen Jabalia i nord.

Den palestinske selvstyremyndigheten sier Israel «begår en forferdelig massakre».

- Det trengs en øyeblikkelig internasjonal intervensjon for å få en slutt på den forferdelige massakren de israelske okkupasjonsstyrkene begår mot vårt heroiske folk på Gazastripa, sier regjeringstalsmannen Yusuf al-Mahmoud ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer