Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 53 000 husstander uten strøm

Ekstremværet rammet hardest i Sør-Trøndelag.

 TRÆR TOK VEIER OG KRAFTLEDNINGER:  Brann- og redningsetaten jobbet torsdag kveld med å gjenåpne veien til Medbroen gård. FOTO: TOR AAGE HANSEN.
TRÆR TOK VEIER OG KRAFTLEDNINGER: Brann- og redningsetaten jobbet torsdag kveld med å gjenåpne veien til Medbroen gård. FOTO: TOR AAGE HANSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 53.000 husstander i Midt-Norge mistet strømmen da ekstremværet Ivar raste inn over kystfylkene torsdag ettermiddag, ifølge NVE.

— Det er dette vi har fått rapportert så langt, men vi vet allerede nå at det er flere som er i ferd med å miste strømmen, sa talsmann Kjetil Hillestad i Norges Vassdrags — og Energidirektorat (NVE) til NTB i 18-tiden torsdag.

Verst har det gått ut over Sør-Trøndelag så langt, der minst 30 000 abonnenter er strømløse. De deler skjebne med 20 000 abonnenter i Nord-Trøndelag og 3 000 abonnenter i Møre og Romsdal.

Kraftmaster har blåst over ende enkelte steder, mens trær har falt over høyspentkablene andre steder, ifølge NVE.

Da klokka rundet 19, fastslo Trondheim-politiets innsatsleder Tonje Westad at heller ikke der lå det an til å bli vesentlig stort skadeomfang.

— Vi har fått meldinger om noen trær som har blåst ned, enkelte fasader i sentrum som er blitt ødelagt og noen tak som delvis er blåst bort. Men det er ikke kommet meldinger om personskader sier hun.

(NTB).