Minst 53 drept i sammenstøt i Aden

Harde sammenstøt mellom Houthi-opprørere og presidentlojale styrker.

HOUTHI DEMONSTRASJON: Dette bildet fra 1. april viser sjiittiske houthi-milits som protesterer mot de Saudi-Arabiske flyangrepene i Jemen. Foto: NTB Scanpix / AP Photo / Hani Mohammed
HOUTHI DEMONSTRASJON: Dette bildet fra 1. april viser sjiittiske houthi-milits som protesterer mot de Saudi-Arabiske flyangrepene i Jemen. Foto: NTB Scanpix / AP Photo / Hani Mohammed Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): 17 sivile og ti krigere som støtter president Abd-Rabbu Mansour Hadi er blant de drepte, ifølge ambulansepersonell. I tillegg er 26 opprørere drept, ifølge en militærkilde.

Innbyggere i byen hevder et utenlandsk skip skyter granater mot Houthi-militsens posisjoner i byen.

Vil snakke fred Søndag sa opprørerne at de er klare for å sette seg ned og snakke fred dersom Saudi-Arabia stanser luftangrepene. Samtalene må imidlertid overvåkes av en uavhengig part, sier Saleh al-Sammad, en sentral skikkelse i Houthi-bevegelsen, som er intervjuet av nyhetsbyrået Reuters.

Jagerfly og skip fra koalisjonen, som ledes av nabolandet Saudi-Arabia, har angrepet de sjiamuslimske Houthi-opprørerne Jemen i en offensiv som startet 26. mars. Målet har vært å drive opprørerne tilbake for at den sunnimuslimske presidenten Abd-Rabbu Mansour Hadi igjen skal få kontroll. Det var FN som forgjeves meklet i fredssamtalene i tiden før angrepene startet.

- Vi har ingen vilkår bortsett fra at angrepene må stanses og at man må kunne bli sittende ved bordet og holde dialogen gående, sier Sammad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.