Toget som sporet av ved Eseka i Kamerun, hadde angivelig 1.300 passasjerer ombord. Foto: Mahamat Mazou Aboubakar / Reuters / NTB scanpix
Toget som sporet av ved Eseka i Kamerun, hadde angivelig 1.300 passasjerer ombord. Foto: Mahamat Mazou Aboubakar / Reuters / NTB scanpixVis mer

Minst 55 døde og over 570 skadet i togulykke i Kamerun

Toget skal ha hatt 1300 passasjerer om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 55 mennesker omkom og 575 ble skadd da et tog med 1300 passasjerer sporet av mellom to av de største byene i Kamerun, opplyser landets regjering.

- Det var en høy lyd. Jeg snudde meg rundt og så at vognene bak oss sporet av og begynte å rulle rundt, forteller en Reuters-journalist, som var med ulykkestoget.

Ulykken skjedde like før toget nådde byen Eseka, rundt 12 mil vest for Yaoundé. Toget var på vei fra hovedstaden til Douala, som regnes som Kameruns økonomiske sentrum. I tillegg til at minst 55 er bekreftet omkommet, er minst 575 mennesker skadd. Tilstanden for flere av dem er kritisk, melder den statlige kringkasteren Nrtv.

- Avsporingen har forårsaket omfattende skader på mennesker og materiell. Den foreløpige opptellingen gir et dødstall på 55, sier transportminister Edgar Alain Mebe Ngo'o.

Ifølge togselskapet var det hele 1300 passasjerer på toget, i stedet for 600 som er vanlig. En bro på strekningen hadde kollapset torsdag, noe som førte til stor pågang av passasjerer. Ulykken skjedde i et område med kraftig regn som har forårsaket jordskred langs veier i denne delen av landet. Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent.

Journalister ble hindret av sinte menneskemengder fra å ta seg fram til området, og det er derfor vanskelig på fastslå omfanget av ulykken, meldte AP fredag.

(NTB)