- Minst 55 opprørere drept i Pakistan

Angrep Taliban med kamphelikoptre og bakkestyrker

KRAFITGE KAMPER: Medlemmer av pakistansk Taliban sitter med våpen om bord en bil. Foto: REUTERS
KRAFITGE KAMPER: Medlemmer av pakistansk Taliban sitter med våpen om bord en bil. Foto: REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Minst 55 talibansoldater ble lørdag drept i Swat-dalen i Pakistan, sier landets myndigheter.

Kamphelikoptre og bakkestyrker gikk lørdag til nye fremstøt mot den islamistiske opprørsbevegelsen nord i Pakistan. Ifølge det militære ble minst 55 opprørere drept på ulike steder i Swat-dalen, blant dem 15 i Mingora, distriktets største by.

Swat-dalen ligger i Malakand-regionen nordvest i Pakistan. I april undertegnet president Asif Ali Zardari et dekret som åpnet for sharialover i Malakand i bytte mot våpenhvile med Taliban.

Men i stedet for å gi opp den væpnede kampen, benyttet Taliban anledningen til å befeste sine posisjoner i Swat-dalens nabodistrikter. Den tidligere fredsavtalen er nå i realiteten død.

I Swat-dalen har Taliban til nå stått svært sterkt, og den ytterliggående islamistiske bevegelsen hevdet inntil nylig at den har hatt kontroll over 90 prosent av dalens territorium.


(NTB)

- IKKE BARBER: En pakistansk frisør ser på setningen Ikke barber, som Taliban-sympatisører har skrevet på vinduet hans. Foto: Tariq MAHMOOD/AFP
- IKKE BARBER: En pakistansk frisør ser på setningen Ikke barber, som Taliban-sympatisører har skrevet på vinduet hans. Foto: Tariq MAHMOOD/AFP Vis mer