Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 56 drept i luftangrep i Syria

Blant dem flere barn.

BOMBET: En bygning helt ødelagt etter dagens luftangrep i Aleppo. Foto: AMC / AP / NTB Scanpix
BOMBET: En bygning helt ødelagt etter dagens luftangrep i Aleppo. Foto: AMC / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 56 mennesker, blant dem flere barn, er drept i et luftangrep i den syriske byen Aleppo, ifølge en eksilgruppe.

Syrian Observatory for Human Rights sier at regimets helikoptre bombet deler av Aleppo, som er Syrias største by, og flere landsbyer i området rundt. Blant de døde skal det være seks barn og sju opprørssoldater.

Eksilgruppen sier at fly slapp tønner med TNT ned i boligområder i byen, blant annet Hanano-nabolaget. Flere mennesker skal ha blitt alvorlig skadd i angrepet. Aleppo er delt mellom tilhengere og motstandere av president Bashar al-Assad.

- Assad-regimet prøver å vende folk i områder der opposisjonen står sterkt mot opprørerne. Det dreper og tvinger folk til å rømme for å oppnå det målet, sier Rami Abdulrahman, som leder Syrian Observatory for Human Rights.

Flere hundre mennesker skal ha mistet livet i Aleppo den siste uken under bombingen, opplyser helsepersonell og aktivister.

Aleppo var tidligere Syrias økonomiske hovedstad, men etter nesten tre år med borgerkrig er byen i stor grad redusert til ruiner, skriver AFP.

(NTB)