Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 57 drept i flystyrt

Et passasjerfly med 58 personer ombord styrtet i morges da det skulle lande i den indiske byen Patna. Minst 57 personer skal være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet, som var av typen Boeing 737-200, tilhørte Alliance Air som er et datterselskap av det statlige Indian Airlines. Det hadde 52 passasjerer og en besetning på seks.

Flyet styrtet før det skulle foreta en normal mellomlanding på flyplassen utenfor byen Patna i Øst-India mellom klokka tre og fire i morges norsk tid.

Flyet styrtet i et boligområde tre kilometer utenfor flyplassen. Syv av passasjerene som overlevde flystyrten, ble hentet ut av det brennende vraket og sendt til sykehus. De skal være kritisk skadd, og flere ble erklært død ved ankomst til sykehuset.

- 95 prosent av flyet er utbrent. Det ser stygt ut, sier direktør A. K. Goyal i Alliance Air til nyhetsbyrået Reuters.

En talsmann ved flyplassen i Patna sier nå at resten av passasjerene og besteningen fryktes omkommet. Flyet landet i et boligområde, og minst seks personer på bakken ble drept da flyet styrtet. Fem av dem skal være fra en familie på sju som bodde i et hus som ble truffet i flystyrten.

BBC meldte i morges at ubekreftede opplysninger kan tyde på at flyets motor kan ha tatt fyr like før flyet styrtet.

De største indiske flyulykkene

November 1996: Saudia Airlines Boeing 747 og Kazakh Airlines Ilyushin-76 kolliderer i lufta 80 km vest for Delhi. 349 drept.April 1993: Indian Airlines Boeing 737 styrter ved Aurangabad i Maharashtra. 52 drept.August 1991: Indian Airlines Boeing 737 tar fyr ved Manipur. 69 drept.Februar 1990: Indian Airlines Airbus 320 styrter ved flyplassen i Bangalore. 92 dreptOktober 1988: Indian Airlines Boeing 737 styrter i Ahmedabad i delstaten Gujarat. 131 drept.Kilde: BBC

MANGE DREPTE: Flyet styrtet i et boligområde, og også mennesker som var på bakken, ble drept.
MINST 50 OMKOM: Alliance Air-flyet styrtet tre kilometer utenfor flyplassen i Patna.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media