Minst 57 mennesker mistet livet i grusom trafikkulykke

Tok fyr.

UTBRENT: Minst 57 mennesker mistet livet da en fullastet tankbil kolliderte med en overfylt buss i Pakistan lørdag. Foto: AFP PHOTO/ Asif HASSAN
UTBRENT: Minst 57 mennesker mistet livet da en fullastet tankbil kolliderte med en overfylt buss i Pakistan lørdag. Foto: AFP PHOTO/ Asif HASSAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 57 mennesker mistet livet da en fullastet tankbil kolliderte med en overfylt buss i Pakistan lørdag.

- Bussen ble truffet av tankbilen som kom mot den i stor fart i feil kjørefelt, og bussen tok fyr etter kollisjonen, sier polititalsmann Rao Muhammad Anwaar.

På Karachis Jinnah sykehus sier legen Semi Jamali at de hadde tatt imot 57 døde etter ulykken, men at tallet kan være høyere siden det er vanskelig å skille de forkullede likene fra hverandre.

Bussen var på vei fra Karachi i det sørlige Pakistan til Shikarpur med minst 60 passasjerer da kollisjonen skjedde. Noen få passasjerer unnslapp uskadd ved å klatre ut av vinduene, men de andre, blant dem både kvinner og barn, døde i flammene.

Ulykker med mange omkomne er vanlig i Pakistan på grunn av dårlige veier, kjøretøyer i elendig teknisk stand og hensynsløs kjøring av overfylte busser og tunge lastebiler.

Ulykken lørdag er den andre alvorlige bussulykken på tre måneder i Sindh-provinsen. I november omkom 57 mennesker da en buss kolliderte med en lastebil ved Khairpur.

I fjor døde også 42 mennesker i april i en kollisjon mellom en buss og en trailer, og i mars brant 35 mennesker i hjel da to busser kolliderte med en tankbil og tok fyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.