KVINNELIG SELVMORDSBOMBER:   Sikkerhetsvakter på plass etter eksplosjonen på ett av markedene i den nigerianske millionbyen Maiduguri lørdag. Foto: PTUNJI OMIRIN, AFP/NTB Scanpix.
KVINNELIG SELVMORDSBOMBER: Sikkerhetsvakter på plass etter eksplosjonen på ett av markedene i den nigerianske millionbyen Maiduguri lørdag. Foto: PTUNJI OMIRIN, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Minst 58 drept - kvinnelig selvmordsbomber

I Boko Harams hjemby i Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet døde og skadde etter tre terrorangrep i Nigeria øker.

Minst 58 mennesker er drept og 139 skadd av bomber mot to markeder og en busstasjon i millionbyen Maiduguri - den største byen i det nordøslige Nigeria.

Det opplyser en ikke navngitt politisjef til nyhetsbyrået AFP. Det skal være flere barn blant ofrene.

Den første bomben rammet et fiskemarked og ble utløst av en kvinnelig selvmordsbomber, opplyser lederen for en interesseorganisasjon for fiskere.

En halvtime senere eksploderte en bombe på et annet marked kalt Monday Market. Det første angrepet tok 18 liv, mens det andre tok 15, ifølge lokale kilder.

Boko Haram-område
Det tredje angrepet rammet en travel busstasjon halvannen time etter det første, opplyser justiskommissær Kaka Shehu til nyhetsbyrået AFP.

Maiduguri er den viktigste byen i delstaten Borno, der den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram har inntatt store områder.

Opprørerne har flere ganger tidligere forsøkt å innta byen. Boko Haram ble dannet her i 2002, og byen ansees som strategisk viktig, både for den nigerianske hæren og for Boko Haram.

(NTB-Reuters-AFP).