Minst 58 drept i New Delhi

Voldsomme eksplosjoner rystet Indias hovedstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tre voldsomme eksplosjoner gikk av i New Delhi i løpet av kort tid 7 18-tida lørdag kveld lokal tid.

Indiske medier rapporterte tidligere i dag at minst 38 var drept, men ifølge nyhetsbyrået AP er dødstallene foreløpig oppjustert til 58.

Markeder rammet

Den første eksplosjonen skjedde ved et grønnsaksmarked midt i det travle sentrumsområdet Paharganj. Her skal minst 16 mennesker ha blitt drept og over 60 skadd.

Kort tid seinere smalt det igjen, denne gangen ved det store Paharganj-markedet i Sarojini Nagar sør i New Delhi. Her skal eksplosjonen ha krevd minst 39 menneskeliv.

Ifølge Vir Singh, talsmann for New Delhis brannvesen, ble en buss i nabolaget Govindpuri rammet av en tredje eksplosjon. Her skal tre personer ha omkommet.

Terror

Eksplosjonene skjedde på et tidspunkt da butikker og markeder var fulle av folk som handlet inn til den hinduistiske festivalen Diwali om tre dager. Mange av bodene på Paharganj-markedet selger fyrverkeri.

DREPT PÅ MARKEDER: Den ene eksplosjonen skjedde på det store Paharganj-markedet i Sarojini Nagar. Markedsboder og butikker ble rammet. Foto: SCANPIX/AP
DREPT PÅ MARKEDER: Den ene eksplosjonen skjedde på det store Paharganj-markedet i Sarojini Nagar. Markedsboder og butikker ble rammet. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

- Eksplosjonen var så voldsom at huset mitt ristet, sier Kiran Mohan, som bor 200 meter unna.

I samme område ligger flere små hoteller som tiltrekker seg mange utenlandske backpackere.

Ifølge indiske myndigheter var eksplosjonene etter all sannsynlighet forårsaket av terror. Det er foreløpig ikke kjent hvilke grupper som står bak, eller hva som var målet.

Statsminister Manmohan Singh oppfordrer nå alle landets innbyggere til bevare roen.

- India vil vinne krigen mot terror, sa statsministeren ifølge en kunngjøring som ble lest opp av hans nærmeste rådgiver, Sanjaya Baru, melder CNN.

Foto: SCANPIX/AP

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer