NB! STERKE INNTRYKK: En video fanget øyeblikket da de første skuddene ble avfyrt midt under countryfestivalen. Video: Drew Akiyoshi / CNN Vis mer Vis mer

Massakren i Las Vegas

Minst 58 drept, over 515 skadd i festivalskyting i Las Vegas

Mistenkt skytter drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 58 er drept og over 515 skadd, mange av dem livstruende, etter skytingen på en countryfestival i Las Vegas sentrum. Politiet har drept en mistenkt gjerningsmann, og har etterlyst en kvinnelig bekjent av ham, opplyste de på en pressekonferanse i formiddag norsk tid.

Under en seinere pressekonferanse i 12.40-tida norsk tid identifiserer de skytteren som 64-årige Stephen Paddock. Sheriff Joseph Lombardo opplyser også at de har kontroll på kvinnen de etterlyste.

Add Comment

- Hinsides forferdelig

Det var under countrystjerna Jason Aldeans konsert under Route 91 Harvest Festival skudd fra automatvåpen plutselig ble hørt. Aldean rømte scenen og kom uskadd fra hendelsen, men over 450 publikummere på den tettpakkede festivalen lå igjen på bakken.

DØDSTALLET STIGER: Minst 50 personer er drept og over 200 skadd, ifølge sheriff Joe Lombardo. Video: CNN Vis mer Vis mer

- Dette er hinsides forferdelig, uttaler Aldean ifølge CNN.

Skuddene startet klokka 22.08 lokal tid (07.08 norsk tid). De kom ifølge øyenvitner fra det svære hotellet/kasinoet Mandalay Bay, og politiet stormet et rom i 33. etasje, der den mistenkte skytteren ble drept.

Under pressekonferansen, som ble holdt av Las Vegas' sheriff Joseph Lombardo, opplyste han at den mistenkte skytteren er en mann bosatt i Las Vegas-området. De etterlyser en kvinnelig bekjent av ham, som skal ha reist sammen med ham, og leter samtidig etter to biler - en Hyundai og en Chrysler - i samband med skytingen.

- Har kontroll

NB! STERKE BILDER: Minst 50 er drept og over 400 skadd i det som er en av de verste massakrene i USAs historie. Video: @ValleyPrivate / Instagram /Issaid Sepulveda / Drew Akiyoshi via CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Lombardo benyttet samtidig anledningen til å avkrefte rykter om flere skyttere og eksplosiver.

- Vi har situasjonen under kontroll, sa han.

Motivet for skytingen, som er blant USAs verste massedrap siden andre verdenskrig, er ikke kjent.

Umiddelbart etter skytingen ble all flytrafikk på McCarran-flyplassen, som ligger like i nærheten av åstedet, avblåst. I 11-tida norsk tid er trafikken så smått startet igjen.

Nordmenn i området

NB! STERKE INNTRYKK: En video tatt av en i publikum viser kaoset som oppsto da det ble løsnet skudd mot festivalområdet i Las Vegas. Video: Austin Olsen / CNN Vis mer Vis mer

Las Vegas er et populært reisemål også for nordmenn, og UD sier flere norske statsborgere befinner seg i området.

- Vi er kjent med at det er nordmenn i området, men vi har så langt ikke mottatt informasjon om at noen norske borgere skal være direkte rammet av masseskytingen i Las Vegas. Vi oppfordrer nordmenn i området til å ta direkte kontakt med sine pårørende i Norge, til å holde seg oppdatert om situasjonen, og følge råd og anvisninger fra lokale myndigheter, sier UDs pressevakt Astrid Sehl til Dagbladet.