Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 58 personer drept i demonstrasjoner i Guinea

Sikkerhetsstyrkene skjøt mot demonstrantene.

RØFF BEHANDLING:  Denne demonstranten ser ut til å få seg et kraftig spark av en politibetjent i Guineas hovedstad Conakry under demonstrasjonene i dag. Sikkerhetsstyrker skjøt mot demonstrantene. Foto: AFP/ SEYLLOU
RØFF BEHANDLING: Denne demonstranten ser ut til å få seg et kraftig spark av en politibetjent i Guineas hovedstad Conakry under demonstrasjonene i dag. Sikkerhetsstyrker skjøt mot demonstrantene. Foto: AFP/ SEYLLOU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Flere tusen demonstranter hadde mandag samlet seg utenfor et stadion i Conakry for å protestere mot juntastyret i Guinea, som ledes av kaptein Moussa Dadis Camara.

Militærstyret hadde imidlertid på forhånd erklært demonstrasjonene for ulovlige, og sikkerhetspolitiet var raskt på plass og møtte de demonstrerende med tåregass, batonger og til slutt skarpe skudd.

58 lik
Minst 58 personer er drept, forteller en lege ved byens likhus.

— 58 lik er brakt til likhuset, sier legen, som vil være anonym.

Ifølge en vestlig diplomat skal så mange som 50 personer være drept.

- Dette er en vond dag for Guinea, sier diplomaten, som ønsker å være anonym.

- Jeg har talt ni lik, men jeg har ennå ikke kommet meg inn til stadion der det skal være flere døde, sa en representant for organisasjonen Guinean Human Rights til Reuters tidligere i dag.


Politiske motsetninger

AFP meldtei ettermiddag at deres korrespondent har sett minst ti drepte.


De politiske motsetningene blir stadig sterkere i Guinea, der landets militærjunta i økende grad har møtt kritikk fra den politiske opposisjonen den siste tiden.


TØFFE TAK: Politiet i Guinea arresterer her en protestant. Foto: AFP/ SEYLLOU
TØFFE TAK: Politiet i Guinea arresterer her en protestant. Foto: AFP/ SEYLLOU Vis mer

De siste ukene skal konflikten ha hardnet til. Misnøye med militærjuntaen, som tok makten i et kupp i desember i fjor, er blitt stadig mer åpen, især etter stadig klarere antydninger fra Dadis om at han vil stille som kandidat i presidentvalget i januar neste år.


Da han tok makten etter at Guineas president Lansana Conte døde i fjor, lovet han snarlige valg — uten seg selv i en av rollene. Conte satt med makten i landet i flere tiår.


Eksentrisk
I stedet er mange guineanere blitt stadig mer misfornøyde med det eksentriske styret til Moussa Dadis Camara, som blant annet har tvunget medlemmer av den tidligere presidentens garde til å stå fram og si unnskyld på nasjonalt fjernsyn.


Menneskerettighetsorganisasjoner har anklaget juntaen for å sette menneskerettighetene til side og for vilkårlige arrestasjoner. I juni la juntaen ned forbud mot all politisk aktivitet.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling