TRAGEDIE: Vakter og forbipasserende beskuer noe av det som ligger igjen etter at minst 60 personer mistet livet da det oppsto panikk under nyttårsfeiringa i Abidjan i Elfenbenskysten. Foto: AFP / NTB Scanpix
TRAGEDIE: Vakter og forbipasserende beskuer noe av det som ligger igjen etter at minst 60 personer mistet livet da det oppsto panikk under nyttårsfeiringa i Abidjan i Elfenbenskysten. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Minst 60 døde under nyttårsfeiring

Panikk brøt ut under nyttårsfeiring i Elfenbenskysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 60 personer mistet livet og flere hundre ble skadd da det brøt ut panikk på Felix Houphouet Boigny-arenaen i Abidjan i Elfenbenskysten på nyttårsaften.

Ifølge CNN, som gjengir det ivorianske nyhetsbyrået AIP, er alle ofrene i den ufattelige tragedien mellom 8 og 15 år - og de skal ha blitt trampet i hjel.

En korrespondent hos nyhetsbyrået AFP melder at mange av de skadde også var mindreårige. Menneskemengden var samlet for å se på nyttårsfyrverkeriet da det brøt ut panikk. Minst 200 personer er også skadd etter hendelsen.

Elfenbenskystens ungdomsminister Alain Lobognon skriver på sin Facebook-side at de 60 døde er 28 kvinner, 6 menn og 26 barn.

- Vårt land er i sorg, jeg kondolerer med de etterlatte, skriver ministeren.

Grusomt syn Pårørende har begynt å ankomme stadionanlegget, og synet som møter dem er grusomt.

- Jeg har sett likene. Men jeg kan ikke finne sønnen min, sier moren til en ni år gammel gutt, som var til stede under arrangementet, ifølge BBC.

- Mine to barn dro hit selv om jeg sa de ikke skulle, og jeg lå og sov. Hva skal jeg gjøre, fortviler barnemoren Assetou Toure overfor Reuters utenfor stadionanlegget. Hun vet ikke om barna har overlevd.

Trampet i hjel Det er foreløpig noen uklarheter om nøyaktig antall omkomne i tragedien.

Lederen for militærets redningstjeneste, oberstløytnant Issa Sako, sier ifølge NTB at 60 personer omkom - mens en annen redningsmann sier riktig tall er 61.

Ifølge oberstløytnant Sako oppsto panikken fordi altfor mange prøvde å ta seg ut av arenaen samtidig.

- I trengselen ble folk trampet ned, sier Sako.

BETRAKTER: FN-soldater har ankommet arenaen der minst 60 personer mistet livet. Foto: AFP / NTB Scanpix
BETRAKTER: FN-soldater har ankommet arenaen der minst 60 personer mistet livet. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer