Minst 60 drept i bilbombeeksplosjoner i Bagdad

Over 100 såret da to bilbomber eksploderte i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nok en gang ble en helt vanlig handletur forvandlet til en grusom tragedie for mange titall irakere. Over 60 mennesker ble drept da to bomber eksploderte nesten samtidig på et marked i Bagdad.

Søndagens angrep i den sjiamuslimske bydelen Nye Bagdad skjedde bare to dager etter at irakiske myndigheter fastslo at den nye sikkerhetsoffensiven i hovedstaden har vært en «glimrende suksess».

De siste dagene har situasjonen i den irakiske hovedstaden vært roligere enn på lenge. Men amerikanske militærledere har likevel vært forsiktige med å erklære den storstilte sikkerhetsoperasjonen som vellykket, vel vitende om at militante grupper kan ha endret strategi som følge av at vaktholdet og overvåkingen i Bagdad er blitt trappet kraftig opp.

Bilbombene søndag eksploderte med kort tids mellomrom - den første på et stappfullt grønnsakmarked, den andre like ved flere elektrobutikker.

Politiet opplyser til nyhetsbyrået Reuters at minst 55 mennesker ble drept og 128 såret. Minst ti av de drepte var barn mellom fem og ti år, ifølge helsepersonell.

En Reuters-fotograf på stedet forteller hvordan en skrikende mann i femtiårene bar bort liket av en gutt i tiårsalderen, og om det skamferte liket til en mann i dress ved siden av en svart Mercedes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer