Minst 60 drept i bilbombeeksplosjoner i Bagdad

Over 100 såret da to bilbomber eksploderte i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en gang ble en helt vanlig handletur forvandlet til en grusom tragedie for mange titall irakere. Over 60 mennesker ble drept da to bomber eksploderte nesten samtidig på et marked i Bagdad.

Søndagens angrep i den sjiamuslimske bydelen Nye Bagdad skjedde bare to dager etter at irakiske myndigheter fastslo at den nye sikkerhetsoffensiven i hovedstaden har vært en «glimrende suksess».

De siste dagene har situasjonen i den irakiske hovedstaden vært roligere enn på lenge. Men amerikanske militærledere har likevel vært forsiktige med å erklære den storstilte sikkerhetsoperasjonen som vellykket, vel vitende om at militante grupper kan ha endret strategi som følge av at vaktholdet og overvåkingen i Bagdad er blitt trappet kraftig opp.

Bilbombene søndag eksploderte med kort tids mellomrom - den første på et stappfullt grønnsakmarked, den andre like ved flere elektrobutikker.

Politiet opplyser til nyhetsbyrået Reuters at minst 55 mennesker ble drept og 128 såret. Minst ti av de drepte var barn mellom fem og ti år, ifølge helsepersonell.

En Reuters-fotograf på stedet forteller hvordan en skrikende mann i femtiårene bar bort liket av en gutt i tiårsalderen, og om det skamferte liket til en mann i dress ved siden av en svart Mercedes.

En av bombene førte til at en toetasjes bygning raste delvis sammen.

Bare et kvarter før det smalt, hadde amerikanske og irakiske styrker tatt bilder av hverandre på hjørnet hvor den første bomben eksploderte.

VOLDSOMT: En irakisk mann passerer stedet hvor en bilbombe eksploderte søndag. Over 50 mennesker ble drept, flere av dem små barn, da to bilbomber eksploderte i det hovedsaklig sjiamuslimske strøket øst i Bagdad. Foto: Scanpix
VOLDSOMT: En irakisk mann passerer stedet hvor en bilbombe eksploderte søndag. Over 50 mennesker ble drept, flere av dem små barn, da to bilbomber eksploderte i det hovedsaklig sjiamuslimske strøket øst i Bagdad. Foto: Scanpix Vis mer

(NTB)

RASTE SAMMEN: Bombene var så kraftige at bygninger delvist raste sammen.