- Minst 60 drept i nye angrep i Syria

Minst 60 mennesker, blant dem flere sivile, ble drept i voldeligheter i Syria lørdag, melder aktivister. I provinsen Aleppo ble en rekke byer bombet av regimestyrker.

STORE ØDELEGGELSER: Et bilde tatt av den syriske opposisjonen og gitt til Shaam News Network i dag, viser angivelig ødeleggelse på en kirkegård i byen Daria, sør for Damaskus. Syriske styrker skal i dag ha bombarderte byer i den nordlige provinsen Aleppo. Foto: AFP / ScanpixNTB
STORE ØDELEGGELSER: Et bilde tatt av den syriske opposisjonen og gitt til Shaam News Network i dag, viser angivelig ødeleggelse på en kirkegård i byen Daria, sør for Damaskus. Syriske styrker skal i dag ha bombarderte byer i den nordlige provinsen Aleppo. Foto: AFP / ScanpixNTBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de 60 drepte er 31 sivile, 19 soldater og ti opprørere og desertører, opplyser gruppen.

I den østlige byen Deir Ezzor var sju familiemedlemmer blant 13 personer som ble drept av regimestyrker. Også i provinsen Aleppo var det kraftige angrep.

- Regimestyrker prøver å gjenvinne kontroll over denne regionen, hvor de de siste månedene har opplevd store tap, sier eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

I byen Qabtan al-Jabal ble en sivil drept og flere titall såret, ifølge aktivistene.

- Et stort antall familier er blitt sendt på flukt fra området i frykt for bombing og i mangel på vann, elektrisitet og helsetjenester, sier gruppen.

I Andan ble to opprørere og fem soldater drept i sammenstøt lørdag. Også i Homs ble flere distrikter kraftig bombardert.

Tre personer ble drept i Hama sentralt i Syria, mens en taxisjåfør ble skutt og drept i hovedstaden Damaskus da regimestyrker støtte sammen med opprørere og stormet bydelen Barzeh.

Også i byen Tadamun og i provinsene Daraa og Idlib var det kamper lørdag.

(NTB)