KAOS: En rekke advokater var samlet på akuttmottaket til sykehuset i Baluchistan-provinsen i Pakistan i morges. De hedret sin nylig drepte kollega da en selvmordsaksjonist sprengte seg sjøl og drepte minst 60. Video: Reuters / Foto: Afp / Scanpix Vis mer

Minst 60 drept på sykehus i Pakistan

Advokater var på akuttmottak for å hedre skutt kollega. Da slo en selvmordaksjonist til. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke advokater var samlet på akuttmottaket til sykehuset i Baluchistan-provinsen i Pakistan i morges. De hedret sin nylig drepte kollega, lederen for provinsens advokatforening, da en selvmordsaksjonist sprengte seg sjøl og drepte minst 60 personer, melder Al Jazeera, og siterer Baluchistans helseminister, Mohammed Omar Baloch.

SYKEHUS-TRAGEDIEN: Minst 75 mennesker ble i dag drept i et angrep på sykehuset i Baluchistan-provinsen i Pakistan. Foto: Scanpix
SYKEHUS-TRAGEDIEN: Minst 75 mennesker ble i dag drept i et angrep på sykehuset i Baluchistan-provinsen i Pakistan. Foto: Scanpix Vis mer

Helseministeren sier at han frykter at tallet på antall døde kan stige ytterligere, siden mer enn 50 andre ble skadd i angrepet.

Dress og slips

- Eksplosjonen fant sted etter at en rekke advokater og noen journalister kom til sykehuset etter at presidenten i Balochistans advokatforening ble skutt tidligere, samme dag, sier regionens innenriksminister, Sarfaraz Bugti, til Al Jazeera.

Mange av de drepte hadde svarte dresser og slips. De skulle hedre Bilal Anwar Kasi, sjefen for advokatene i Baluchistan. Kasi ble skutt og drept av ukjente gjerningsmenn da han var på vei til jobben. Nå er mange av hans kolleger også døde.

Fordømmer angrepet

Pakistans statsminister Nawaz Sharif fordømmer angrepet:

- Ingen vil få lov til å forstyrre freden i provinsen. Folket, politiet og sikkerhetsstyrkene i Baluchistan har ofret mye for landet, sier han ifølge BBC.

Pakistansk media melder at lokale journalister er blant de skadde, i tillegg til at minst en fotograf er drept.

Også angrep i 2010

Ingen har foreløpig tatt ansvaret for angrepet. Baluchistan-provinsen ligger i grenseområdet mellom Iran og Afghanistan, og er kjent for uroligheter og sammenstøt mellom sjia- og sunni-muslimer, samt ulike opprørsgrupper.

- Angrepet fant sted ved hovedinngangen til akuttmottaket, ifølge Al Jazeeras mann, Kamal Hyder.

Det er ikke første gang at det har vært angrep på sykehuset i Baluchistan. Dette skjedde også i 2010, og flere stiller nå spørsmål rundt sykehusets sikkerhet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.