- Minst 60 innbyggere i en landsby drept i Syria

Ifølge en syrisk eksilgruppe.

OPPRØRERE: Her er en gruppe syriske opprørere klare til kamp i Hwaka i Deir Ezzor i februar. Da ble denne byen beskrevet som en spøkelsesby. Dette er fra samme provins som det i dag blir meldt om at 60 skal ha blitt drept.  Foto: AFP PHOTO/ZAC BAILLIE/NTBScanpix
OPPRØRERE: Her er en gruppe syriske opprørere klare til kamp i Hwaka i Deir Ezzor i februar. Da ble denne byen beskrevet som en spøkelsesby. Dette er fra samme provins som det i dag blir meldt om at 60 skal ha blitt drept. Foto: AFP PHOTO/ZAC BAILLIE/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 60 sjiamuslimske innbyggere i en landsby i Syria er drept i kamper med opprørere, ifølge en syrisk eksilgruppe.

«De fleste» av de drepte beskrives som krigere av Syrian Observatory for Human Rights.

Flyktet Et ukjent antall sjiamuslimske innbyggere skal ha flyktet etter kampene ved landsbyen Hatlah i provinsen Deir Ezzor tirsdag.

Mandag skal to opprørere ha blitt drept da væpnede landsbyboere angrep en av opprørernes stillinger.

Syrias president Bashar al-Assad og mange andre av landets ledere tilhører en retning innen sjiaislam.

Religion Mange av opprørerne er sunnimuslimer, og borgerkrigen er gradvis blitt mer preget av konflikter mellom de to religiøse gruppene.

Assads regjering har flere steder i landet opprettet væpnede militser som rekrutterer medlemmer blant grupper som støtter regimet. Begge sider i borgerkrigen beskylder hverandre for å stå bak massakrer på sivile.

(NTB)