Minst 60 såret under studentopprør

JAKARTA (NTB): Minst 60 personer ble såret i sammenstøt mellom demonstranter og politi på den indonesiske øya Java i dag. Tusenvis av studenter nekter å avblåse protestaksjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet brukte tåregass og skjøt gummikuler mot steinkastende studenter ved 11. mars-universitetet i Solo, i det sentrale Java. En rekke ambulanser brakte de sårede til sykehus.

- Vi har 60 sårede studenter her. Situasjonen er alvorlig for fire av dem, sa doktor Basuki ved Muwardi-sykehusets akuttmottak.

Ifølge øyenvitner hadde omkring 2000 studenter gjemt seg bak universitets-murene, hvorfra de kastet stein mot rundt 200 politimenn.

Også ved flere andre steder i Indonesia fortsatte studentene i dag sine demonstrasjoner, og trosset dermed oppfordringen fra sjefen for landets væpnede styrker, general Wiranto, om å avslutte protestene.

I hovedstaden Jakarta gjennomførte studenter en «liksom-rettssak» mot president Suharto.

- Den ekstraordinære folkedomstolen finner den tiltalte Suharto skyldig i drap, tyveri og korrupsjon, og dømmer ham til døden, sa en av studentene. Deretter satte demonstrantene fyr på en dukke som skulle representere Suharto. Tre lastebiler fulle av soldater holdt vakt rundt de jublende studentene, men grep ikke inn.

(NTB-AFP)