HARDE KAMPER: Dette bildet, som tamiltigrene selv har distribuert, viser tropper fra tamiltigrene som kjemper mot regjeringsstyrkene.  Foto: AFP PHOTO/HO/LTTE/Scanpix
HARDE KAMPER: Dette bildet, som tamiltigrene selv har distribuert, viser tropper fra tamiltigrene som kjemper mot regjeringsstyrkene. Foto: AFP PHOTO/HO/LTTE/ScanpixVis mer

- Minst 60 sivile drept i sikkerhetssone på Sri Lanka

Bombet kvinner som hentet melkepulver til barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 60 sivile er i løpet av et døgn drept av granater inne i sikkerhetssonen nordøst på Sri Lanka, opplyser en tamilsk lege som er i området.


To klinikker skal også ha blitt truffet i de seneste bombardementene. Den ene ble rammet idet folk kom for å hente melkepulver til barna, og ti mennesker ble drept, opplyser legen T. Varatharaja på telefon til BBC. I tillegg til de drepte skal over 300 mennesker være såret.

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder ettersom uavhengige journalister er stengt ute fra området.

Over 100.000 sivile tamiler antas å være fanget i den smale kyststripen som er opprettet for alle dem som har flyktet fra krigen mellom den tamilske LTTE-geriljaen og regjeringshæren.

Men flyktningene befinner seg midt i kryssilden og har ingen beskyttelse mot tungt artilleri i sonen som anslås å være 20 kvadratkilometer stor.

En FN-ekspert advarte onsdag om at krigen vil forårsake et blodbad i løpet av de neste dagene.

Den srilankiske regjeringshæren har avvist at den har noe å gjøre med angrepene det siste døgnet, mens LTTE ikke har svart på BBCs henvendelser om å kommentere opplysningene.

Varatharaja sier også at bombardementene har økt i styrke fra onsdag til torsdag og at granatene ble avfyrt fra et område der regjeringssoldater holder til.

(NTB)

 

KJEMPER MOT TAMILTIGRENE: Bilde av regjeringsstyrkene, tatt av tamiltigrene. Foto: AFP PHOTO/MOD/Scanpix
KJEMPER MOT TAMILTIGRENE: Bilde av regjeringsstyrkene, tatt av tamiltigrene. Foto: AFP PHOTO/MOD/Scanpix Vis mer