SPRER SEG: Her er en skogbrann ute av kontroll i Bastrop State Park nær Bastrop, Texas, USA. Store deler av Texas er rammet av tørke. Dermed har brannene gode vilkår for å spre seg. Foto: EPA/LARRY W. SMITH
SPRER SEG: Her er en skogbrann ute av kontroll i Bastrop State Park nær Bastrop, Texas, USA. Store deler av Texas er rammet av tørke. Dermed har brannene gode vilkår for å spre seg. Foto: EPA/LARRY W. SMITHVis mer

Minst 60 skogbranner herjer Texas

Hundrevis av boliger er brent ned. Minst to personer har omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to omkomne er en 20 år gammel kvinne og hennes halvannet år gamle datter, opplyser myndighetene i fylket Gregg nordøst i Texas.

Den lille familiens mobile hjem ble tatt av flammene søndag kveld.

Boliger brenner ned Skogmyndighetene i Texas anslår at 424 boliger kan ha brent ned så langt. 300 av dem lå i Bastrop øst for Austin.

Guvernøren i Texas, Rick Perry, som driver valgkamp for å bli Republikanernes presidentkandidat, avbrøt mandag en reise i South Carolina og reiste hjem til Texas.

Han ber alle innbyggerne om å utvise stor forsiktighet ettersom skogbrannene har rammet både landsbygda og urbane strøk.

Historisk tørke Over 15 000 kvadratmeter mark er svidd av i Texas siden november på grunn av en vedvarende tørke.

Tørken har også bidratt til tap på over fem milliarder dollar i landbrukssektoren, men det er foreløpig ingen utsikter til regn, ifølge meteorologene. Tørken er den vertse som har rammet Texas på svært mange år.
(NTB)