Minst 60 verger har ikke mottatt honorar fra staten siden juni

- Det er ikke utbetalt én krone til de vi har snakket med.

KRITISK: Janne Røising, nestleder i Profesjonelle Vergers Interesseorganisasjon, forteller at ingen av deres 60 medlemmer har mottatt honorar for utført arbeid fra 1. juli. Selv mangler hun 120 000 kroner fra staten.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRITISK: Janne Røising, nestleder i Profesjonelle Vergers Interesseorganisasjon, forteller at ingen av deres 60 medlemmer har mottatt honorar for utført arbeid fra 1. juli. Selv mangler hun 120 000 kroner fra staten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da ansvaret for vergeordningen ble flyttet fra overformynderiet i kommunene til fylkesmannens kontor fra 1. juli i år, har det vært fullstendig kaos i forvaltningen. Mer enn 60 norske verger har ikke mottatt honorar for sitt arbeid for staten. Nestleder Janne Røising og styremedlem Unni Strand i Profesjonelle Vergers Interesseorganisasjon (PVI) har snakket med over 60 profesjonelle verger i Norge som er medelemmer i organisasjonen.

Ingen av deres medlemmer har mottatt honorar for utført arbeid de siste 4,5 månedene. Og de regner med det er flere.

- Vi har ikke oversikt over hvor mange som blir rammet, men det begynner å bli kritisk at folk ikke får pengene sine de har krav på fra staten, sier Unni Strand.

- Det er ikke utbetalt én krone til noen av de vi har snakket med, sier hun.

Katastrofale konsekvenser - Vi hadde forventet en del startproblemer i forbindelse med reformen. Det er en omfattende omstilling, og vi kunne ikke regne med at alt skulle gå på skinner med en gang, men nå er tålmodigheten slutt. Dette er levebrødet vårt, og vi får ikke honorar for utført arbeid, sier Strand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer