Minst 65 døde i skogbrannene i Australia

- Trær eksploderer og aske daler fra himmelen.

ASKE FRA HIMMELEN: I Victoria state i Australie var himmelen helt svart av aske og røyk lørdag. Så langt er minst 25 mennesker omkommet som følge av de voldsomme skogbrannene.  Foto: News Ltd, Alex Coppel/Scanpix
ASKE FRA HIMMELEN: I Victoria state i Australie var himmelen helt svart av aske og røyk lørdag. Så langt er minst 25 mennesker omkommet som følge av de voldsomme skogbrannene. Foto: News Ltd, Alex Coppel/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Antallet dødsofre i de voldsomme busk- og skogbrannene i Australia er steget til 65, opplyser politiet. Myndighetene setter inn soldater mot flammehavet.

Politiet opplyser samtidig at de tror antallet dødsofre kan stige ytterligere. Tallet på omkomne er det største siden 75 mennesker mistet livet i tilsvarende branner i 1983.

Styrker fra hæren skal blant annet bidra med bulldosere til å bygge branngater, og transport av drivstoff, opplyser John Brumby, statsminister i delstaten Victoria.

Minst 640 bygninger er gått tapt så langt.

Mens brannmannskaper jobber på spreng for å få kontroll over flammene, er politiet i ferd med å hente ut døde mennesker fra nedbrente bygninger nord for Melbourne. - Hele distriktet står i brann

Stekende varme og kraftige vindkast får flammene til å spise seg innover stadig nye områder.

- Hele distriktet står mer eller mindre i brann, sier Peter Mitchell. Han bor i Kinglake, hvor seks personer som satt i samme bil, mistet livet i flammehavet.

Han forteller at flammene spredte seg svært raskt i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer