Minst 65 drept i moské­angrep i Afghanistan

Minst 65 mennesker er drept og over 50 er såret er i selvmordsangrep mot to moskeer i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første angrepet var rettet mot den sjiamuslimske Imam Zaman-moskeen vest i Kabul. Minst 32 mennesker ble ifølge innenriksdepartementet drept og 41 ble såret i angrepet, blant dem kvinner og barn.

- En selvmordsbomber sprengte seg blant de bedende inne i en moské i Dasht-e-Barchi-området i Kabul, opplyser en talsmann for politiet i den afghanske hovedstaden, Abdul Basir Mujahid.

Noen timer senere slo en annen selvmordsbomber til mot en sunnimuslimsk moské i Ghor-provinsen sentralt i Afghanistan.

En høytstående polititjenestemann er blant de drepte og kan ha vært mål for angrepet, sier guvernøren i Dolaina-distriktet, Mohsen Danishyar.

Ifølge en talsmann for politiet ble 33 mennesker drept i angrepet.

Flere store angrep

Ingen har tatt på seg ansvaret for fredagens to moskéangrep, som kommer etter flere store Taliban-angrep rettet mot afghanske sikkerhetsstyrker de siste dagene. Minst 135 medlemmer av sikkerhetsstyrkene er drept i disse angrepene.

Tirsdag ble minst 80 politifolk drept og nær 300 såret i to selvmordsangrep sørøst i landet. Dagen etter ble minst tolv politifolk drept i angrep i provinsene Farah og Balkh.

Torsdag ble 43 soldater også drept i et Taliban-angrep mot en militærbase i Maiwand-distriktet i Kandahar-provinsen.

Vil forhandle

USA vil nå gjøre alt landet kan for å bringe Taliban til forhandlingsbordet i Afghanistan, sa CIA-sjef Mike Pompeo torsdag.

For å lykkes med dette, må pakistanske myndigheter først nekte opprørerne en trygg havn på sin side av grensa, slo CIA-sjefen fast.

Historien har imidlertid vist at man ikke bør ha altfor høye forhåpninger til at Pakistan vil samarbeide i kampen mot radikal, islamistisk terrorisme, la Pompeo til.