Minst 65 studenter drept ved Universitet

Blodig dag for Bagdads befolkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 65 studenter og universitetsansatte ble drept da to tvillingbomber eksploderte i nærheten av et universitet i Bagdad tirsdag, opplyser irakisk politi.

Nesten 140 mennesker ble såret i angrepet ved Mustansiriyah-universitetet øst i den irakiske hovedstaden, melder nyhetsbyrået AFP.

Minst én av eksplosjonene skyldes en bilbombe, mens kilder i politiet tror at det andre angrepet kan ha vært gjennomført av en selvmordsbomber, melder nyhetsbyrået Reuters.

En rekke biler som ventet utenfor inngangen til universitetet for å plukke opp studentene, sto i brann etter eksplosjonen. Angrepene skjedde da studentene var ferdige for dagen og var på vei hjem.

- De fleste drepte var kvinnelige studenter på vei hjem etter dagens undervisning, sa en ansatt ved universitetet mens redningsmannskaper drev med oppryddingsarbeid.

Like etterpå ble ti mennesker drept da geværmenn i tre biler åpnet ild mot handlende på et marked nordøst i Bagdad, ifølge en sikkerhetstjenestemann.

Tidligere tirsdag ble Bagdad rammet av fire andre bilbomber. Minst 25 personer ble drept og over 70 såret i disse aksjonene.

En av bombene var plassert i veikanten i nærheten av en sunnimuslimsk moské i sentrum av den irakiske hovedstaden, mens den andre bomben skal ha vært plassert på en motorsykkel, opplyser kilder i innenriksdepartementet.

BILBOMBE: Minst en av bombene som smalt utenfor Universitetet i Bagdad, var en bilbombe. Så langt er 65 meldt å være drept, på en av de blodigste dagene i Bagdad. Foto: SCANPIX/AP
BILBOMBE: Minst en av bombene som smalt utenfor Universitetet i Bagdad, var en bilbombe. Så langt er 65 meldt å være drept, på en av de blodigste dagene i Bagdad. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

FN presenterte tirsdag tall som viser at 34.452 sivilpersoner ble drept i Irak i løpet av 2006. Ifølge FNs menneskerettssjef i Irak, Gianni Magazzeni, ble i tillegg mer enn 36.000 mennesker såret i voldshandlingene i løpet av fjoråret.

(NTB)