Minst 66 drept, 1200 skadd i jordskjelv

Tre kraftige skjelv. Landsbyer jevnet med jorden i Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med noen timers mellomrom rammet tre jordskjelv på fra 4.7 til 6.0 på Richters skala store deler av Vest-Iran i går kveld og i natt.

200 landsbyer rammet

I 16-tida norsk tid har 66 mennesker så langt blitt funnet døde i raserte boligområder i regionen Silakhor, opplyser irans statlig fjernsyn ifølge nyhetsbyrået AP.

- Minst 200 landsbyer har fått ødeleggelser som følge av jordskjelvene, og noen ble jevnet med jorden, sier en regional leder for redningsarbeidet, Ali Barani, til tv-stasjonen.

Mange av de rundt 1200 skadde lå og sov i husene sine da skjelvene inntraff. Etter de to første skjelvene, i 23-tida lokal tid, kjørte poltiet rundt i byene Boroujerd og Doroud med megafoner for å få folk til å evakuere hjemmene sine, i frykt for etterskjelv.

Jordskjevlet som så kom skapte panikk, men politiets tiltak førte trolig til færre drepte enn hva som kunne ha vært tilfelle.

Sykehus-kapasitet sprengt

Ytterligere 10 etterskjelv har blitt registrert, men disse var av betydelig mindre styrke og skal ikke ha ført til alvorlige skader, ifølge AP.

KATASTROFE: Mange landsbyer skal ha blitt jevnet med jorden i de tre kraftige jordskjelvene. Foto: SCANPIX/REUTERS
KATASTROFE: Mange landsbyer skal ha blitt jevnet med jorden i de tre kraftige jordskjelvene. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Sykehusene i området er nå fulle av skadde, og helsepersonellet har ikke kapasitet til å ta imot flere ofre. Nødhjelp blir nå sendt inn i området av iranske myndigheter og

Skjelv i Kina nettopp

Også nordøst i Kina ble det like før klokka 16 i dag norsk tid meldt om et jordskjelv på 5.0 på Richters skala, ifølge AP. Det er foreløpig ikke meldt om drepte etter dette skjelvet, men situasjonen er ennå uoversiktlig.

<B>ET ALTFOR KJENT SYN:</B> Iran er et av landene i verden som er hardest rammet av jordskjelv, og har i gjennomsnitt ett mindre skjelv per dag.