Minst 67 fryktes døde i broulykke i Portugal

Så mange som 67 mennesker fryktes omkommet etter at en bro i det nordlige Portugal kollapset søndag mens en buss og to biler var på vei over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en talskvinne for det portugisiske sivilforsvaret er deler av bussen funnet i elva, men det er ikke klart hvor mange mennesker som var i bussen. En omkommet er funnet, og flere er sett i vannet.

- Vi kan bekrefte at en buss var på vei over broen siden den øverste delen av den er funnet i elva. Vi vet ikke hvor mange mennesker som var i den, eller om det var mennesker i den, sa talskvinnen.

- Vi tror ikke noen kan ha overlevd, sa borgermester Paulo Texeira i den nærmeste byen, Castelo de Paiva.

Et lokalt busselskap meldte at en av deres busser med 67 passasjerer om bord var savnet. Bussen var på vei tilbake til byen med turister som hadde vært og sett på blomstringen av mandeltrærne i Douro-dalen.

Den 115 år gamle jernbroen over elva Douro binder sammen byene Castelo de Paiva og Penafiel, 50 kilometer øst for Portugals nest største by Oporto.

Ifølge lokale medier kollapset broen da en av støttepilarene ga etter på grunn av stor vannføring i elva etter langvarig regnvær.

NTB