Minst 70 barn døde av meslinger i Venezuela

Siden er minst 70 barn tilhørende indianerstammen Warao i en øde jungelregion i delstaten Delta Amacuro døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Minst 70 barn er døde i et meslingutbrudd i en øde jungelregion i den østlige delen av Venezuela, opplyser en menneskerettighetsgruppe.

Utbruddet startet i begynnelsen av januar. Siden er minst 70 barn tilhørende indianerstammen Warao i en øde jungelregion i delstaten Delta Amacuro døde, ifølge opplysninger fra menneskerettighetsgruppen Kape Kape.

- Det finnes ingen medisiner, og verken leger eller sykepleiere kan gjøre noe, sier Kape Kapes leder Armando Obdola.

Han legger til at stammens bosetninger langs elva Orinoco ligger i områder som er vanskelig tilgjengelig, og landets dype økonomiske krise gjør alt enda verre.

- Noen ganger er det umulig å ta seg fram til dem som er blitt syke. Båter har ikke nok drivstoff, og til tross for alvoret i situasjonen, har myndighetene forholdt seg tause, sier han.

Helseminister Luis Lopez sier regjeringen nå utarbeider en nasjonal vaksinasjonsplan som skal omfatte difteri, meslinger og gulfeber.

Latin-Amerika ble erklært fri for meslinger i 2016, men i forrige måned meldte Den panamerikanske helseorganisasjonen (PAHO) om et meslingutbrudd i Venezuela. Landet har nå det høyeste antall bekreftede tilfeller av meslinger blant ni latinamerikanske land, med 159 registrerte tilfeller. Brasil har nest flest, 14 tilfeller, alle av dem importert fra Venezuela.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer