Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 70 barn døde av meslinger i Venezuela

Siden er minst 70 barn tilhørende indianerstammen Warao i en øde jungelregion i delstaten Delta Amacuro døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 70 barn er døde i et meslingutbrudd i en øde jungelregion i den østlige delen av Venezuela, opplyser en menneskerettighetsgruppe.

Utbruddet startet i begynnelsen av januar. Siden er minst 70 barn tilhørende indianerstammen Warao i en øde jungelregion i delstaten Delta Amacuro døde, ifølge opplysninger fra menneskerettighetsgruppen Kape Kape.

- Det finnes ingen medisiner, og verken leger eller sykepleiere kan gjøre noe, sier Kape Kapes leder Armando Obdola.

Han legger til at stammens bosetninger langs elva Orinoco ligger i områder som er vanskelig tilgjengelig, og landets dype økonomiske krise gjør alt enda verre.

- Noen ganger er det umulig å ta seg fram til dem som er blitt syke. Båter har ikke nok drivstoff, og til tross for alvoret i situasjonen, har myndighetene forholdt seg tause, sier han.

Helseminister Luis Lopez sier regjeringen nå utarbeider en nasjonal vaksinasjonsplan som skal omfatte difteri, meslinger og gulfeber.

Latin-Amerika ble erklært fri for meslinger i 2016, men i forrige måned meldte Den panamerikanske helseorganisasjonen (PAHO) om et meslingutbrudd i Venezuela. Landet har nå det høyeste antall bekreftede tilfeller av meslinger blant ni latinamerikanske land, med 159 registrerte tilfeller. Brasil har nest flest, 14 tilfeller, alle av dem importert fra Venezuela.

- Alle bekreftede tilfeller som er innrapportert omfatter uvaksinerte venezuelanere i alderen mellom ni måneder og 18 år, heter det i en uttalelse fra PAHO.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!