KNYTTES TIL AL-QAIDA:  Islamister med tilknytning til terrororganisasjonen al-Qaida påstås å stå bak mye av utsettingen av miner. Her et stort parti beslaglagte eksplosiver som rigges for tilintetgjøring. Foto: REUTERS
KNYTTES TIL AL-QAIDA: Islamister med tilknytning til terrororganisasjonen al-Qaida påstås å stå bak mye av utsettingen av miner. Her et stort parti beslaglagte eksplosiver som rigges for tilintetgjøring. Foto: REUTERS Vis mer

Minst 70 drept av miner i Jemen

I løpet av de siste ukene, opplyser landets forsvarsdepartement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minene skal ha vært lagt ut av folk med tilknytning til terrornettverket al-Qaida.

Blant de drepte var over 50 militære, mens 23 var sivile, opplyste forsvarsdepartementet i Jemens hovedstad Sanaa lørdag. Landets regjeringsstyrker er nå i gang med minerydding i områdene i Abyan-provinsen der sprengladningene gikk av.

Dette arbeidet har gjort det mulig for mellom 60 og 70 prosent av innbyggerne som hadde flyktet fra byen Jaar i Abyan å vende tilbake til sine hjem.

Men i provinshovedstaden Zinjibar ligger det fortsatt mange tusen miner som ikke er uskadeliggjort, sier en lokal tjenestemann.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer