Minst 70 drept i angrep på moské

Tre selvmordsbombere sprengte seg i lufta samtidig i Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dødsstallene stiger etter angrepet på en moské i Bagdag i dag. Nå skal det være over 70 døde og 140 skadede, melder CNN

Selvmordsbomberne slo til mens folk var i ferd med å forlate moskeen.

Var inne i moskeen

To av selvmordsbomberne var inne i selve moskeen, mens den tredje sto rett utenfor. 

Buratha-moskeen tilhører SCIRI, det mektigste partiet i den regjerende Sjia-alliansen i Irak.

Det har vært strenge sikkerhetstiltak rundt moskeen, så politiet vil nå finne ut av hvordan det var mulig for selvmordsbomberne å komme gjennom sperringene med sprengstoff på kroppen.

Årsaken til eksplosjonene ble først meldt å være et angrep utført av opprørere med granatkastere, men funn på stedet tyder ifølge politiet på at bomber i såkalte selvmordsvester ble brukt.

Advarte mot angrep

BÆRES BORT: 70 drept av selvmordsombere i Bagdad. Foto: EPA/Scanpix
BÆRES BORT: 70 drept av selvmordsombere i Bagdad. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Det irakiske inneriksministeriet har i forkant advart mot mulige angrep i dag. Søndag er det tre år siden Saddam Husseins regime falt og mandag  er fødselsdagen til profeten Mohammed.

Det har vært flere store angrep mot sjiamuslimske mål de siste månedene, fulgt av hevnaksjoner mot sunnimuslimer der mange titalls mennesker har blitt regelrett henrettet.

Voldsbølgen startet da den sjiamuslimske al Askari-moskeen ble ødelagt av en bombe 22. februar. Den gang førte sprengingen av den høyt aktede helligdommen blant annet til flere angrep på sunnimuslimske moskeer rundt om i landet i løpet av dagen, drap på en geistlig og brenning av et sunnimuslimsk mausoleum.

PATRULJERER:</B> Amerikanske soldater patruljerer utenfor moskeen.