Minst 70 drept i Irak i dag

Voldsomme kamper i Irak før maktovertakelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Opprørere har i dag slått til en rekke steder i Irak, i det som etter alt å dømme er en koordinert aksjon. De verste angrepene skal ha funnet sted i den nordirakiske byen Mosul - der minst 40 ble drept, og minst 170 skadd, i en serie bilbomber, melder BBC News Online. En bilbombe som gikk av på en politistasjon i Mosul, sprengte 20 politibiler i filler, og etterlot seg et svært krater. Så mange som syv eksplosjoner skal ha vært hørt i byen.

Opprøret kommer i forkant av at USA skal overlate kontrollen til en irakisk overgangsregjering 30. juni.

Den irakiske hovedstaden ble også rystet av en rekke eksplosjoner i dag tidlig. Angrepene, som rettet seg mot flere politistasjoner omkring i byen, skal ha tatt livet av flere titalls irakere, og to amerikanske soldater, melder CCN.com.

Det er også rapportert om eksplosjoner og kamper i flere andre irakiske byer. Minst syv politistjenestmenn og og en person fra sivilforsvaret (landets nye forsvar) ble drept da en rakettdrevet granat slo ned i en politistasjon i byen Ramadi tidlig i morges. Minst 18 skal dessuten være rapportert drept i en eksplosjon på en politistasjon i Baqubah.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.