Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 70 mennesker drept og over 100 såret i selvmordsangrep i Pakistan

IS tar skyld.

RØMMER I KAOS: Et situasjonsøyeblikk fanget av mobilkamera da mennesker strømmer ut fra det hellige stedet  Lal Shehbaz Qalandar 200 kilometer nordøst for Karachi. Dødstallene stiger fra den første rapporten på 50. Foto: Xinhua/Sipa USA/NTB Scanpix.
RØMMER I KAOS: Et situasjonsøyeblikk fanget av mobilkamera da mennesker strømmer ut fra det hellige stedet  Lal Shehbaz Qalandar 200 kilometer nordøst for Karachi. Dødstallene stiger fra den første rapporten på 50. Foto: Xinhua/Sipa USA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 50 mennesker er drept og over 100 såret i et bombeangrep mot en såkalt sufi-helligdom sør i Pakistan, ifølge redningsarbeidere og sykehuskilder.

Samtidig som DPA melder at minst 50 mennesker er drept, skriver Reuters at 72 mennesker er drept, ifølge Ritzau. Reuters siterer en politikilde på opplysningen.

Angrepet torsdag var rettet mot en hellig bygning fra 1200-tallet viet sufihelgenen Lal Shehbaz Qalandar i landsbyen Sehwan i Sindh-provinsen, rundt 200 kilometer nordøst for provinshovedstaden Karachi.

Ifølge politikilder tok en selvmordsbomber seg inn i bygningen og utløste sprengladningen blant mange sufier i bønn.

Ekstremistgruppa IS har tatt på seg skylden for angrepet.

- Vi gjorde det, sier en talsmann for gruppas fløy i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media