Minst 70 omkom i tysk togulykke

Minst 100 mennesker skal ha omkommet i den voldsomme togulykken nord for Hannover onsdag formiddag, bekrefter det tyske jernbaneselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde da nordgående ekspresstog fra München til Hamburg kjørte av sporet og kolliderte med et brufundament ved jernbanestasjonen i småbyen Eschede nord for Hannover ved 11-tiden. Farten skal ha vært bortimot 200 kilometer i timen. Brua raste sammen over vraket av ulykkestoget.

Klemt sammen

De 13 vognene i toget ble klemt sammen, og de fremste vognene ble ifølge øyenvitner nærmest knust av det voldsomme trykket. En talsmann for politiet kalte ulykkesstedet et katastrofeområde.

Flere av dødsofrene ble kastet ut av vognene under sammenstøtet. Døde og sårede lå om hverandre ved siden av toget, og mange satt fastklemt i de ødelagte vognene. Det var rundt 300 mennesker om bord i toget, som hadde plass til nærmere 800 passasjerer.

Flere helikoptre og store mannskaper fra sykehus, brannvesen, politi og det militære ble øyeblikkelig sendt til ulykkesstedet for å ta del i et svært vanskelig redningsarbeid.

Traff bil

Ulykken skyldtes trolig at toget traff en bil som hadde kjørt utfor brua over jernbanesporet.

De røde og hvite Intercity-Express-togene (ICE) har siden 1991 vært blant de viktigste kommunikasjonsmidlene mellom de tyske storbyene. Onsdagens ulykke er den første alvorlige ulykken som har rammet de nye ekspresstogene.

15 helikoptre fra forsvaret og 300 redningsarbeidere deltok i arbeidet med å få de døde og skadde ut av togvraket.

ICE 184-toget «Wilhelm Konrad Röntgen» er hyppig brukt av forretningsfolk og har en maks hastighet på 250 kilometer i timen.

Tidenes verste tyske togkatastrofe fant sted i juni 1945 ved München. 102 mennesker omkom i denne ulykken.

NTB-AFP-DPA