Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 70 pågrepet under 1. mai-markering i Istanbul

«Lenge leve 1. mai! Nei til diktator».

FLERE PÅGREPET: Demonstranter roper fra en politibil på Taksimplassen i Istanbul 1. mai. Minst 70 personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene. Foto: AP / NTB Scanpix
FLERE PÅGREPET: Demonstranter roper fra en politibil på Taksimplassen i Istanbul 1. mai. Minst 70 personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk politi brukte tåregass for å spre demonstranter som forsøkte å marsjere til Taksimplassen i Istanbul for å feire 1. mai. Minst 70 personer er pågrepet.

De om lag 200 demonstrantene, som kom fra ulike venstreorienterte grupper, samlet seg i Gayrettepe i den europeiske delen av byen mandag formiddag. Derfra ønsket de å marsjere til den kjente og symboltunge Taksimplassen for å feire 1. mai.

«Lenge leve 1. mai! Nei til diktator», sto det blant annet på demonstrantenes bannere.

Men folkemengden ble møtt med tåregass. Tyrkiske myndigheter hadde på forhånd varslet at de ville slå ned på uautoriserte 1. mai-demonstrasjoner.

Taksimplassen var i 2013 åsted for harde sammenstøt mellom demonstranter og tyrkisk opprørspoliti. Den var mandag avsperret, og mange politifolk holdt vakt på stedet.

Myndighetene hadde på forhånd gitt ordre om at 1. mai-feiringene skulle foregå i området Bakirköy ved den internasjonale lufthavnen. Flere tusen mennesker deltok i markeringene der.

I 1977 ble over 30 mennesker drept i sammenstøt i forbindelse med en 1. mai-markering på Taksimplassen.

(NTB)