Minst 71 omkom i flykræsj

Minst 71 mennesker omkom da to fly kolliderte i lufta over Bodensjøen i Tyskland seint mandag kveld. Det ene flyet, en Tupolev 154, var på vei til Barcelona og fullt av passasjerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyske myndigheter jobber nå på spreng for å kartlegge omfanget av tragedien. Tallet på omkomne var lenge usikkert, men ifølge CNN har russiske myndigheter i morgentimene i dag opplyst at det befant seg i alt 69 mennesker ombord på Tupolev-maskinen, som var på vei fra Moskva til Barcelona. 57 av disse var passasjerer. Transportflyet hadde et mannskap på to.

Kolliderte i lufta

Det var i 11 000 meters høyde, over innsjøen Bodensjøen i delstaten Baden-Württemberg i det sørlige Tyskland, at et transportfly av typen Boeing 757 kræsjet med Tupolev-flyet.

Kollisjonen skjedde klokka 23.43. Øyenvitner på bakken så de to forulykkede flyene fare som ildkuler over himmelen. Rester fra de flyene spredte seg over et område på 40-50 kvadratkilometer. Brennende flydeler har antent en gård, en skole og flere hus. Det er ikke meldt om skadde eller drepte som følge av dette. De to flymaskinene gikk i bakken ved en motorvei nær småbyen Überlingen.

- Jeg så et lysglimt så sterkt at det lyste opp hele himmelen, sa øyenvitnet Alfred Knödler til BBC.

Flere nyhetsbyråer melder at Tupolev-flyet eies av selskapet Bashkirian Airlines. Overfor BBC benekter selskapet at noen av deres fly er savnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer