Corona

Minst 71 smitte­tilfeller sporet til samme heis

Minst 71 personer ble smittet av coronaviruset, etter at en smittet kvinne uten symptomer tok heisen hjemme i blokka hun bor i.

SMITTEFARE: Klistremerker på gulvet i en heis viser hvordan folk kan drive med sosial distansering i en heis. Foto: Josep LAGO / AFP
SMITTEFARE: Klistremerker på gulvet i en heis viser hvordan folk kan drive med sosial distansering i en heis. Foto: Josep LAGO / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 67.16% Første dose: 76.82%

RETTELSE: I første versjon av denne saken sto det at 71 personer ble smittet i løpet av en heistur. Det er feil, de ble smittet etter at én av personene ble smittet i heisen. Dagbladet presiserer også at dette er en tidlig versjon av en studie, og at den kan endres.

NEW YORK (Dagbladet): Den kinesiske kvinnen var asymptomatisk for corona og hadde nettopp kommet hjem fra en reise til USA. Hun gjorde alt riktig og holdt seg hjemme i leiligheten sin i karantene.

Likevel ble hun pasient 0 i en spredningsklase på 71 personer etter å ha etterlatt seg coronasmitte på den korte tida hun befant seg i heisen, skriver Centers for Disease Control (CDC) i en ny, midlertidig, studie.

CDC skriver også at denne studien ikke er ferdig, og kan bli endret.

Lang lenke

CDC-studien gjør et dypdykk i smittesporingsarbeidet i Heilongjiang-provinsen i Kina.

Kvinnen som startet denne smittekjeden kom hjem fra USA 19. mars, og testet negativt på to coronatester i tiden etter at hun hadde kommet hjem.

Likevel ble mannen som bodde under henne smittet, etter at han hadde tatt heisen rett etter kvinnen. Han endte opp med å smitte familien sin, som igjen dro på et middagsselskap, hvor de endte opp med å smitte enda flere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer