Minst 717 trampet i hjel under pilegrimsferd i Mekka

Over 805 skadd. Den norske ambassaden kartlegger situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst 717 mennesker er trampet i hjel og over 805 er skadd under den årlige pilegrimsferden hajj i Mekka, opplyser myndighetene.

Dødstallene har steget voldsomt siden den første meldingen om ulykken kom i formiddag, norsk tid. Da ble det først meldt om 100 døde.

Mange har mistet livet i lignende hendelser under pilgrimsferden i Mekka de siste tiårene. Med de oppdaterte tallene er dagens ulykke den verste siden 1990.

Det ble tidligere meldt at ulykken skal ha skjedd under rutialet som kalles «steiningen av djevelen», der pilgrimer kaster stein mot en murvegg for å symbolisere at de avviser djevelen.

Nye opplysninger tyder på at ulykken har skjedd blant pilgrimsreisende på vei til eller fra stedet for dette ritualet.

Langs hovedveien Hendelsen skjedde i byen Mina, rundt fem kilometer øst for muslimenes hellige by Mekka, etter at det utbrøt panikk i folkemassene som beveget seg langs en av hovedferselsårene, gate 204, opplyser sivilforsvaret i Saudi-Arabia torsdag.

- Vi har hatt en trampeulykke i Mina. Sivilforsvaret håndterer saken, sier talsmann for innenriksministeren Mansour al-Turki.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.