Minst 72 drept i selvmordsangrep i familiepark i Pakistan

Primært skal barn og kvinner være drept i terrorangrepet, som er Pakistans verste siden 2014. UD arbeider med å finne ut om norske statsborgere kan være rammet.

TERROR I PAKISTAN: Minst 65 skal være i drept i selvmordsangrep i Lahore. Over 300 er skadet, og flesteparten av de som er rammet av terroren er kvinner og barn. Foto: AFP PHOTO / ARIF ALI
TERROR I PAKISTAN: Minst 65 skal være i drept i selvmordsangrep i Lahore. Over 300 er skadet, og flesteparten av de som er rammet av terroren er kvinner og barn. Foto: AFP PHOTO / ARIF ALI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 72 mennesker er drept i selvmordsangrepet, melder Reuters. Det hevdes også at over 280 personer er såret. Dødstallene har steget raskt siden det først kom meldinger om en eksplosjon i Gulshan-e-Iqbal-parken.

Angrepet skjedde i Lahore øst i Pakistan, der flere hundre mennesker var samlet i forbindelse med en markering av påsken, opplyser lokalt politi. Al-Jazeera melder at bomben gikk av bare noen få meter fra lekeområdet til barna. - Antall sårede er over 200 og for de fleste av dem er tilstanden kritisk. Jeg frykter at tallet på døde vil øke, sier Dr. Ashraf, lege på Jinnah Hospital, til AFP 

Krimteknikere fra pakistansk politi har funnet hår som trolig tilhører selvmordsbomberen, og sier vedkommende var ung. 

- Selvmordsbomberen er trolig rundt 16—17 år gammel, sier krimteknikerne til tv-stasjonen Samaa.

Grusomme bilder Selvmordsbomberen slo til på parkens parkeringsplass, rett utenfor utgangsporten og få meter unna barnas huskestativer. De fleste av de sårede er kvinner og barn, forteller Jam Sajjad Hussain, talsmann for redningstjenesten. Ødeleggelsen av terroren skal være enorme. - Alt ristet, det var skrik og støv overalt. Etter ti minutter gikk vi ut. Det var rester av mennesker på veggene på huset vårt. Folk gråt og jeg hørte ambulanser, forteller Jawed Ali til Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer