Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 73 døde i inferno på hovedvei i Afghanistan

Kollisjon mellom to busser og en tankbil kostet minst 73 mennesker livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ulykken skjedde tidlig søndag i Ghazni-provinsen på hovedveien mellom Kabul og Kandahar.

Alle de tre kjøretøyene begynte å brenne, og lokalbefolkningen på stedet hjalp brannmannskaper med å prøve å redde folk ut av de brennende kjøretøyene.

Først opplyste en talsmann for de lokale myndighetene at opptil 52 mennesker omkom, mens 73 var kjørt til sykehus.

Men senere sa en talsmann for helsedepartementet at 72 mennesker døde, og varslet at dødstallet kan komme til å stige.

Farlig kjøring Ulykken skjedde på hovedveien mellom byene Kandahar og Kabul. Veien går gjennom områder der opprørere er aktive. Det er kjent at mange bussjåfører kjører farlig fort for å unngå angrep fra opprører.

- Det var sjåføren vår sin skyld. Han kjørte for uvørent, sier Esmatullah, en av få heldige passasjerer som overlevde med bare mindre skader.

- Mange av bussjåførene på hovedveiene er kjent for å røyke hasj, opium og bruke andre rusmidler. De er helt ute av kontroll, hevder han.

Dårlige veier og kjøretøy Afghanistans veier er beryktede, og mange av passasjerkjøretøyene er gamle og skrøpelige. Det fører ofte til ulykker med mange døde.

I mai i fjor døde 18 mennesker da en minibuss veltet i provinsen Badghis, og i april 2013 døde 45 mennesker da en buss kjørte inn i en ødelagt tankbil.

(NTB-AP-AFP)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!