Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 75 personer har mistet livet i flommen i Peru

- Vi har aldri sett noe lignende.

DRAMATISK: Ukevis med regn har ført til store oversvømmelser i Peru. Kvinnen kjemper for livet i vannmassene i hovedstaden Lima. Så langt har minst 62 mennesker mistet livet i flommen, melder CNN. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 75 mennesker har hittil mistet livet i oversvømmelser som har rammet store deler av Peru og som skyldes værfenomenet El Niño.

Ifølge peruanske myndigheter er halvparten av landets befolkning berørt av kraftig regnvær, flomstore elver og gjørmeras nedover de bratte skrentene på vestsiden av Andesfjellene ned mot de flate kystslettene.

Flommen er den verste i landet på nesten 20 år, og det er unntakstilstand i halve Peru. Verst rammet er hovedstaden Lima og de nordlige områdene, der tidligere nedbørsrekorder har blitt slått. Broer og veier er ødelagt, og nesten 100 000 peruanere har mistet alt de eide.

FLOM: En kvinne benytter seg av en zipline for å komme seg trygt fra et sted til et annet i flomrammede Lima. Foto: AP / NTB Scanpix
FLOM: En kvinne benytter seg av en zipline for å komme seg trygt fra et sted til et annet i flomrammede Lima. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Lørdag ble sentrum av Perus tredje største by, Trujillo, rammet av oversvømmelse. Gatene ble til elver, og folk måtte klamre seg til hverandre for å unngå å bli skylt bort av vannet.

Torsdag og fredag omkom ti personer i jordskred i den nordlige byen Otuzco. Sju av dem var i lastebiler som ble knust under gjørmemassene.

- Vi har aldri sett noe lignende tidligere. Havtemperaturen steg plutselig, og vindene som bruker å holde nedbøren unna land, avtok, sier talsperson Jorge Chávez for regjeringen. Myndighetene har satt av 760 millioner dollar, tilsvarende seks og en halv milliard norske kroner, i et nødfond for å bygge opp igjen rammede områder.

Statsminister Fernando Zavala sier antallet omkomne siden problemene startet i januar, har steget til 75. Ifølge myndighetene omkom 374 personer under lignende tilstander i 1998.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media