Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 77 døde i Ecuador-jordskjelv

Dødstallene stiger, og 588 personer skal være skadd etter jordskjelvet som rammet Ecuador lørdag kveld.

STORE ØDELEGGELSER: De materielle ødeleggelsene er enorme etter at jordskjelv rammet Equador. Minst 41 personer er døde. Foto: AFP PHOTO / Ariel Ochoa
STORE ØDELEGGELSER: De materielle ødeleggelsene er enorme etter at jordskjelv rammet Equador. Minst 41 personer er døde. Foto: AFP PHOTO / Ariel Ochoa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjelvet som traff kysten ble målt til 7,8 i styrke og var så kraftig at det kunne merkes rundt 17 mil unna i hovedstaden Quito der strømmen var borte i en periode. Flere bygninger svaiet og redde innbyggere løp ut i gatene. Politiet og nasjonalgarden er mobilisert for å holde ro og orden.

Det er meldt om mange etterskjelv som rystet regioner flere steder i landet. Det er meldt om materielle skader i både provinsene Manabi og Guayas.

Dødstallet har søndag morgen  steget til 77 personer, mens 588 er skadd, opplyser visepresident Jorge Glas.

Norske Vibeke Johannessen (25) bor i hovedstaden Quito. Hun er fortsatt rystet når Dagbladet snakker med henne fire timer seinere.

- Vi satt i en bil og kjente at det begynte å riste. Ting falt ned, og folk løp ut i gatene og var redde. Det varte i over ett minutt og så gikk strømmen en stund. Det var veldig skummelt, sier Johannessen.

OPPLEVDE SKJELVET: Norske Vibeke Johannessen (25) bor i Ecuadors hovedstad og er redd etter at det kraftige jordskjelvet rammet. Foto: Privat
OPPLEVDE SKJELVET: Norske Vibeke Johannessen (25) bor i Ecuadors hovedstad og er redd etter at det kraftige jordskjelvet rammet. Foto: Privat Vis mer

- Sjokkert og redd
Hun bor selv i en leilighet i niende etasje og forteller at de har kjent en rekke etterskjelv.

- Jeg er veldig sjokkert og redd, og jeg tror ikke jeg kommer til å få sove i natt. Vi er fortsatt i leiligheten, men har blitt advart om at det vil komme flere etterskjelv, sier hun til Dagbladet.

Hun kjenner også to personer som bor i Guayaquil nær der skjelvet traff.

- Det området er veldig hardt rammet. Heldigvis er alle jeg kjenner i god behold, men det er veldig skummelt, sier Johannessen.

Unntakstilstand
Jordskjelvet er det kraftigste som har rammet Ecuador på flere tiår. Regjeringen har satt krisestab og erklært unntakstilstand i landet.

Glas sa at han er på vei dit for å lede det landsdekkende redningsarbeidet.

Landets president Rafael Correa er på besøk i Vatikanet i Roma og sendte sin støtte til Glas og redningsarbeidet på Twitter.

Betydelige ødeleggelser Landets regjering opplyser at jordskjelvet har ført til betydelige ødeleggelser ved episenteret som ligger nær 3 mil sør for Muisne. Området er lite befolket med små fiskelandsbyer som er populære blant turister. Skjelvet inntraff på nær to mils dyp.

Ifølge Pacific Tsunami Warning Center på Hawaii er det fare at jordskjelvet kan føre til en mindre tsunami opp til 30 mil fra episenteret. (NTB/Dagbladet)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart