Minst 7700 funnet døde i liten by

Bare 2300 overlevde. Dødstallene fortsetter å stige etter jordskjelvet i Sichuan-provinsen i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Kinas statlige medier melder nå at antall omkomne er kommet opp i 20 000 personer, melder CNN.

(Dagbladet.no): Nyhetsbyrået AFP melder at minst 7700 personer er bekreftet omkommet i Yingxiu, en liten by nær episenteret  til jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen i Kina mandag. Opplysningene kommer fra det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. 

I Yingxiu har bare 2300 av byens befolkning på 10 000 overlevd, og 1000 av dem er skadd etter skjelvet.  Byen er en av dem som er nærmest jordskjelvets episenter.

Redningsarbeidere tok seg i går kveld inn til områdene rundt episenteret. Når de har fått oversikt over situasjonen der, er det ventet at dødstallene etter det store skjelvet vil stige kraftig.

I løpet av få timer ble det først funnet om lag 500 døde i fylket Wenchuan, melder BBC.

Regnet fortsetter

Tallene som er kommet før disse nye opplysningene, er at over 12 000 personer er omkommet, og 26 000 er skadet.

Redningsarbeiderne måtte jobbe i kraftig regn i går. Regnet gjør jobben enda tyngre, og selv om det er ventet et lite opphold onsdag, kommer nedbøren til å fortsette resten av uka. Det melder det meteorologiske instituttet i Kina ifølge NTB.

INNE I DE HARDEST RAMMEDE OMRÅDENE: Militæret er inne i de områdene som ligger nærmest jordskjelvets episenter. I byen Yingxiu har under 1/4 av byens innbyggere overlevd skjelvet. Dette bildet er fra Beichuan. Foto: REUTERS/SCANPIX
INNE I DE HARDEST RAMMEDE OMRÅDENE: Militæret er inne i de områdene som ligger nærmest jordskjelvets episenter. I byen Yingxiu har under 1/4 av byens innbyggere overlevd skjelvet. Dette bildet er fra Beichuan. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Tordenvær har tvunget forsvaret til å avlyse lufttransport av forsyninger til landsbyer og byer rundt episenteret til jordskjelvet, som målet 7,9 på Richters skala.

Men i dag klarte militæret endelig å slippe forsyninger, melder statlige medier.

- To helikoptre har allerede begynt å slippe mat over det jordskjelvrammede området i byen Yingxiu, sier talsperson Li Shiming i forsvaret.

Regnet sendte folk tilbake inn i husene sine selv om det kom flere etterskjelv, melder vitner til CNN.

- Myndighetene passer på deg

Kina sender stadig flere soldater til Sichuan-provinsen. 30 000 er på vei for å slutte seg til de 20 000 som allerede er i arbeid.

Mer enn 10 000 personer har stuet seg inn på en stor stadion i byen Mianyang. I områdene rundt byen har mer enn 7300 personer omkommet, og det antas at 18 000 personer er fanget i ruinene.

Statsminister Wen Jiabao, som har reist i de rammede områdenem, besøkte stationen tirsdag.

Minst 7700 funnet døde i liten by

- Myndighetene skal ta vare på deg, og gi deg livsopphold og skolegang, lovte statsministeren en gråtende ni år gammel jente.

Kinesiske medier melder at så mange som 60 000 personer ikke er gjort rede for etter jordskjelvet, melder New York Times.

SOVER I STADION: Evakuerte bruker både gulv og bordtennisbord som seng i en stadion i Mianyang.
SENDER FLERE: 30 000 soldater er på vei til de jordskjelvrammede områdene. Fra før var 20 000 soldater kalt ut.
INN I DE HARDEST RAMMEDE OMRÅDENE: Redningsarbeidere tar seg til fots til det hardest rammede fylket. Dette bildet er fra Beichuen.