Minst 80 drepte på Utøya

Politiet bekrefter.

PRESSEKONFERANSE: Fungerende politimester Sveinung Sponheim i Oslo politidistrikt forteller at hendelsesforløpet under massakren på Utøya fortsatt er uklart, men at det er over 80 bekreftet døde. Foto: Øistein Norum Monsen
PRESSEKONFERANSE: Fungerende politimester Sveinung Sponheim i Oslo politidistrikt forteller at hendelsesforløpet under massakren på Utøya fortsatt er uklart, men at det er over 80 bekreftet døde. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SENTRUM POLITISTASJON (Dagbladet): Under en pressekonferanse på Sentrum politihus i natt bekreftet politidirektør Øystein Mæland at det er minst 80 drepte etter massakren på AUF-leiren på Utøya.

- Det har tatt tid å søke på området. Det vi vet nå er at det er minst 80 drepte på Utøya. Det sier seg selv at det gir noen dimensjoner til hendelsen der ute som er helt ekspesjonell.

Det vil si at det er til sammen minst 87 drepte etter gårsdagens to hendelser, etter at sju er bekreftet drept, og ni er hardt skadet, etter bombingen av regjeringskvartalet.

Utelukker ikke hjelpere Fungerende politimester Sveinung Sponheim i Oslo politidistrikt forteller at hendelsesforløpet under massakren på Utøya fortsatt er uklart.

- Vi vet at det i alle fall er brukt et automatvåpen. Når så mange er drept, må det ha blitt brukt store mengder ammunisjon, sier han til Dagbladet.

Politiet bekrefter at det ble funnet eksplosiver på Utøya, men at disse nå er sikret.

Anders Behring Breivik (32) er pågrepet og har vært i avhør etter massakren. Politiet åpner for at flere kan ha vært involvert i skytingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer