Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Minst 80 har reist fra Danmark til Syria

Sikkerhetstjenesten innrømmer at de ikke har lykkes i å stanse danske statsborgere som drar.

80 HAR REIST: Tall fra det danske senteret for terroranalyse viser at minst 80 personer har reist fra Danmark til Syria for å delta i borgerkrigen.. Foto: AP Photo/Sham News Network/NTB Scanpix
80 HAR REIST: Tall fra det danske senteret for terroranalyse viser at minst 80 personer har reist fra Danmark til Syria for å delta i borgerkrigen.. Foto: AP Photo/Sham News Network/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra det danske senteret for terroranalyse viser at minst 80 personer har reist fra Danmark til Syria for å delta i borgerkrigen.

I tillegg kommer et ukjent mørketall, skriver danske Jyllands-Posten.

Danske myndigheter har den siste tiden lagt ned en stor innsats for å hindre at danske statsborgere med muslimsk bakgrunn, drar til Syria for å delta i krigen. Jakob Scharf i danske PET (Politiets Efterretningstjeneste), sier at de til nå ikke har lykkes.

- Det er nødvendig at personer i lokalmiljøene som ungdommene ferdes i, tar et enda større ansvar for å forsøke å bremse utviklingen, sier han.

Også ungdommer fra øvrige Skandinavia har dratt til Syria. Lørdag ble det kjent at to svensker var drept i krigen i Syria. Disse to hadde palestinsk bakgrunn, skrev den svenske avisen GT. Til nå er omtrent ti svenske statsborgere drept i Syria. Ifølge det svenske sikkerhetspolitiet er flere svensker reist til det krigsherjede landet.

Også norske PST har sagt at de kjenner til svært unge nordmenn med utenlandsk bakgrunn har dratt til krigen i Syria. PST regner med at mellom 30 og 40 nordmenn er i Syria nå. Blant annet er en 16 år gammel norsk-somalisk jente fra Bærum meldt savnet av familien sin, etter at hun skal ha reist til Syria med sin 19 år gamle søster.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media