Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 800 døde i massakre

Konflikten i Elfenbenskysten har nådd nye høyder av brutalitet.

HARDE KAMPER: Soldater lojale til president Laurent Gbagbo patruljerer gatene i Elfenskystens største by Abidjan. Minst 800 personer er drept i kamper i landet den siste tiden. Foto: AP Photo/Emanuel Ekra/SCANPIX
HARDE KAMPER: Soldater lojale til president Laurent Gbagbo patruljerer gatene i Elfenskystens største by Abidjan. Minst 800 personer er drept i kamper i landet den siste tiden. Foto: AP Photo/Emanuel Ekra/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge den romersk-katolske veldedighetsorganisasjonen Caritas ble mer enn 1000 mennesker massakrert i byen Duekoue vest i landet.

Talsmann for Caritas, Patrick Nicholson, fortalte at folk fra organisasjonen hadde besøkt byen onsdag. Et av nabolagene i byen var fylt med lik som var blitt drept etter å ha blitt skutt eller å ha blitt hakket i hjel med machete.

- De regner med at det er mer enn 1000 døde, sier Nicholson.

De fredsbevarende FN-styrkene i Elfenbenskysten (UNOCI) har ikke fått bekreftet dødstallene, skriver AP.

Ifølge en uttalelse fra Røde Kors har minst 800 blitt drept i Duekoue som følge av «interkommunale voldeligheter» tirsdag. Dagen før ble byen overtatt av opprørere på vei sørover for å frata den sittende presidenten Laurent Gbagbo makten.

Gbagbo har nektet å gi fra seg makten siden han tapte valget mot utfordreren Alassane Ouattara 28. november i fjor. FN har verifisert at valgresultatet stemmer.

Lørdag kjempet opprørerne mot Gbagbos styrker i Abidjan, som er Elfenbenskystens største by, om kontrollen over presidentpalasset, militærbaser og den statlige TV-stasjonen RTI, melder Reuters.

Etter å ha vært av luften i en dag på grunn av konflikten kom den statlige TV-stasjonen tilbake på skjermen og viste bilder av en tedrikkende Gbagbo. Selv uttalte han at han satt i sin residens i Abidjan, men det var ikke sikkert at bildene var filmet nylig.

En av Reuters' reportere i byen hørte sporadisk ild og eksplosjoner nær presidentpalasset hele morgenen lørdag. Rundt kontorene til RTI var det også kraftige sammenstøt, etter at Gbagbos folk hadde tatt den tilbake fra opprørerne.det statlige kringkastingsselskapet

Etter en kort pause fortsatte også de harde kampene utenfor Gbagbo residens. Militære kilder på begge sider hevdet at de hadde kontrollen, og ingen viste tegn til å gi opp.

- Vi skal kjempe til døden for å forsvare vårt territorium. Enten så vinner vi, eller så dør vi, uttalte Gbagbo-tilhenger Noel Dago utenfor presidentens hus.

- Det er mange dødsfall i begge leire, men den mest målbevisste er den som vil vinne, avsluttet han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media