ABIDJAN I GÅR KVELD:  Kampene i Elfenbenskystens hovedstad fortsetter.Boligen til Laurent Gbagbo, som nekter å gå av som president, ble forlatt i går. Det ubesvarte spørsmålet lørdag morgen er om han har søkt tilflukt i presidentpalasset. FOTO: LEGNAN KOULA, EPA/SCANPIX.
ABIDJAN I GÅR KVELD: Kampene i Elfenbenskystens hovedstad fortsetter.Boligen til Laurent Gbagbo, som nekter å gå av som president, ble forlatt i går. Det ubesvarte spørsmålet lørdag morgen er om han har søkt tilflukt i presidentpalasset. FOTO: LEGNAN KOULA, EPA/SCANPIX.Vis mer

Minst 800 drept i Elfenbenskysten

Jakten på gamlepresidenten fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Minst 800 ble drept i Duekoue tirsdag, sier talskvinne for Det internasjonale Røde Kors (ICRC) i Genève, Dorothea Krimitsas.

Kampene og dødstallene er ikke kjent for internasjonale medier før nå.

Røde Kors-personell besøkte området torsdag og fredag og så ved selvsyn mange av ofrene.

- Det hersker ingen tvil om at omfanget av det som skjedde i denne byen var stort, og ICRC fortsetter å samle informasjon, sier Krimitsas.

Kamper om hovedstaden Samtidig med de dramatiske meldingene fra Duekoue, fortsetter kampen om Elfenbenskystens største by og hovedstad Abidjan.

 MINST 800 DREPT:  Kampene med minst 800 drepte i Duekoue vest i Elfensbenskysten sist tirsdag, ble først kjent for internasjonale medier i går. Her nedbrente hus i Duekoue. FOTO: ZOOM DOSSO, AFP/SCANPIX.
MINST 800 DREPT: Kampene med minst 800 drepte i Duekoue vest i Elfensbenskysten sist tirsdag, ble først kjent for internasjonale medier i går. Her nedbrente hus i Duekoue. FOTO: ZOOM DOSSO, AFP/SCANPIX. Vis mer

Laurent Gbagbo tapte presidentvalget i november, men klamrer seg fast og nekter å overlate makten til Alassane Ouattaras som ifølge utenlandske observatører vant.

Rømte boligen Ouattaras styrker rykket inn i Abidjan tidligere i uka, men fant Gbagbos bolig forlatt.

Hvor Gbagbo befinner seg er uklart, men ifølge Frankrikes ambassadør Jean-Marc Simon kan han ha søkt tilflukt i presidentpalasset. (NTB-AFP).

 STØTTER DEN NYE PRESIDENTEN:  Væpnede styrker som støtter den nye presidenten Alassane Ouattara fotografert utenfor byen Duekoue sist tirsdag. Først i går ble det kjent at minst 800 mennesker er drept i kamper i denne byen tidligere i uka. FOTO: ZOOM DOSSO, AFP/SCANPIX.
STØTTER DEN NYE PRESIDENTEN: Væpnede styrker som støtter den nye presidenten Alassane Ouattara fotografert utenfor byen Duekoue sist tirsdag. Først i går ble det kjent at minst 800 mennesker er drept i kamper i denne byen tidligere i uka. FOTO: ZOOM DOSSO, AFP/SCANPIX. Vis mer