Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Minst 800 kosovoalbanere drept

Et konservativt britisk anslag går ut på at minst 800 kosovoalbanere er blitt drept i Kosovo de siste dagene. Det virkelige tallet kan være langt høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har meldinger om minst 800 albanske lik i gater og elver. Det er et svært konservativt anslag og jeg er overbevist om at det bare er toppen av isfjellet, sa general John Drewienkiewicz, operativ leder for OSSEs observatørkorps i Kosovo, som ble trukket ut tidligere denne måneden.

- Det foreligger ubekreftede, men sammenfallende rapporter om en massegrav utenfor Orahovac nordøst for Prizren i det sørlige Kosovo, sa han.

Byer ødelagt

Gamlebyen i hjertet av Prizren er blitt ødelagt av uniformert serbisk politi, og folk i nærliggende landsbyer er blitt tvangsfordrevet, sa Drewienkiewicz.

Den andre store byen i Vest-Kosovo, Pec, er blitt nærmest tømt for sine 100.000 innbyggere. Serbiske styrker forsøker å skjule stridsvogner og våpen i et lokalt kloster.

- Det er ubekreftede meldinger om at flyktninger brukes som menneskelige skjold, sa generalen.

Verre

- Vi må huske på at flyktningene vi ser ved grensene er de heldige, for de har unnsluppet. Vi er ekstremt bekymret for skjebnen til dem som befinner seg i Kosovo, for mange av dem har levd under åpen himmel i flere dager, sa Drewienkiewicz.

I det nordlige Kosovo er alle albanere drevet ut av byen Podujevo. De få gjenværende ble tvunget ut i gatene av serbiske styrker under et flyangrep og tvunget til å stå der til angrepet var over.

(NTB-Reuters)